- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη «Φωνή του Αντώνη»
Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου για την ελληνική οικογένεια της κρίσης
«Η Φωνή του Αντώνη» κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου συμμετέχει στο Επίσημο Πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα διεξαχθεί από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018.
«Η Φωνή του Αντώνη» καταγράφει καθημερινές κωμικοτραγικές ιστορίες της οικογένειας του σκηνοθέτη Χρήστου Καπάτου. «Πόσα αυτοσχέδια ποιήματα μπορεί να γράψει ένας ογδοντάχρονος; Πόσα τσιλιμπουρδίσματα μπορεί να ανακαλέσει η γυναίκα του για να τον πειράξει; Και πόσες φορές μετράς τα λεφτά πριν βεβαιωθείς πόσα είναι; Το 2011, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο Χρήστος Καπάτος μετακομίζει με τους γονείς του και ξεκινά να κινηματογραφεί τη νέα του ζωή στο πατρικό. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας του, Αντώνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομιλίας, λόγω μιας σειράς εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι μόνοι που μπορούν να τον κατανοήσουν είναι ο γιός του και η σύζυγός του. Και ενώ ο Χρήστος αρχικά επιδιώκει να απεικονίσει την αγωνία, τον φόβο, το χιούμορ, τη γραφικότητα και την μπαναλιτέ της καθημερινότητας στην ημι-λούμπεν Ελλάδα της κρίσης, τελικά βρίσκει ένα νέο μοντέλο συνύπαρξης και, μαζί με αυτό, τη φωνή του Αντώνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπάτος απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
(Δείτε περισσότερα: Η Φωνή του Αντώνη: Το ευαίσθητο και αιχμηρό οικογενειακό πορτρέτο που βραβεύτηκε)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Bασίστηκε σε φωτογραφικά αφιερώματα ερωτικών περιοδικών του 1976
Η σταρ του «No Time To Die» εκφράζει την απογοήτευσή της για τη νέα εποχή του 007
Η βραβευμένη ηθοποιός μίλησε στις Κάννες για τις έμφυλες ανισότητες στα κινηματογραφικά πλατό
Η Paramount ανακοίνωσε το σίκουελ της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας
Η ανάρτησή του και η ατάκα-σπόντα στον ιδιοκτήτη του Χ
Η αυτοβιογραφία του βραβευμένου Αμερικανού ηθοποιού που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο
Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Πορνό της Αθήνας επιστρέφει για 7η φορά
«Δεν το πιστεύω, είναι πάνω από τα Όσκαρ»
Σε μια ιδιαίτερα θεατρική και παιχνιδιάρικη στιγμή που προκάλεσε χαμόγελα
O Πάτρικ Μπράμαλ υποδύθηκε τον σύντροφο της Αν Χάθαγουεϊ
Από την οθόνη στη σκηνή: Το φαινόμενο που έσπασε κάθε ρεκόρ ετοιμάζεται για live εμφανίσεις
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης συνδέει τη ραπ μουσική με την προφορική παράδοση του Ομήρου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 41 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους
Ξεχάστε τους κυριαρχικούς αρσενικούς αρχηγούς κάποιων φωτογενών συμμοριών. Εδώ κουμάντο κάνει μια νεαρή και γοητευτική γυναίκα
H εκτενής αναφορά κατά των intimacy coordinators
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.