- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πού θα φας μπέργκερ με ολόκληρο καβούρι;
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Στο Okupa θα βρεις το πιο διάσημο μπέργκερ με καβούρι στην Αθήνα
Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό σε industrial χώρους, ίσως γνωρίζουν το Okupa. Στην καρδιά της πόλης, και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Ψυρρή, το Okupa είναι ένα Listening Bar και ταυτόχρονα περιζήτητος προορισμός γευσιγνωσίας με έντονες μεσογειακές νότες και cool vibes. Πέρα από καλή μουσική -από βινύλια παρακαλώ- οι επισκέπτες θα απολαύσουν πλούσιο πρωινό, και ατμοσφαιρικό δείπνο με fun χαρακτήρα και επιρροές από την Ισπανία, μαζί με καλοφτιαγμένα ποτά από το μπαρ του. Αν χρειαζόταν όμως να ξεχωρίσω κάτι και να το προτείνω, τόσο για την πρωτοτυπία του όσο και την νοστιμιά του, αυτό είναι το μπέργκερ με ολόκληρο τηγανητό καβούρι.
Για να ξέρεις, το soft shell crab burger είναι ένα είδος burger όπου η κύρια πρωτεΐνη είναι το καβούρι που έχει πρόσφατα αποβάλει το σκληρό του κέλυφος και έχει ακόμα μαλακό εξωτερικό περίβλημα. Το κρέας του είναι τρυφερό, νόστιμο και μαζί τραγανό. Το concept του soft shell crab προέρχεται από περιοχές όπου το καβούρι είναι δημοφιλές, κυρίως ΗΠΑ (κυρίως Μέριλαντ και Chesapeake Bay), αλλά και σε Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Η ιδέα του burger με soft shell crab από την άλλη είναι νεότερη και συνδέεται με τη δημιουργική αμερικανική κουζίνα fusion, όπου το τηγανητό καβούρι τοποθετείται σε ψωμάκι με σάλτσες και λαχανικά.
Συνήθως χρησιμοποιείται το blue crab στις ΗΠΑ, το οποίο είναι μικρό και έχει μαλακό κέλυφος μετά την περίοδο της αποβολής. Στην Ασία μπορεί να χρησιμοποιούνται τοπικά είδη καβουριών που έχουν επίσης μαλακό κέλυφος. Το μυστικό είναι να είναι πλήρως μαλακό το κέλυφος, ώστε να τρώγεται ολόκληρο χωρίς να χρειάζεται να ξεφλουδιστεί.
Στο Okupa λοιπόν, το απολαμβάνεις με chipotle mayo, πίκλες αγγουριού και iceberg. Πέρα από το πολυσυζητημένο μπέργκερ καβουριού, όποιος επισκεφτεί το Okupa θα δοκιμάσει πιάτα όπως τη σαλάτα με χαλούμι και το σπάνιο super food freekeh, λουκουμάδες με μπακαλιάρο λουκουμά με αγιολί -σαφράν, πληθωρικές κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα, πίνοντας σπιτική λεμονάδα ή μια signature παραλλαγή στο bloody mary, με μυστική συνταγή και χαρακτηριστική καπνιστή γεύση mezcal.
Ιnfo: Ψαρομηλίγκου 9, Ψυρρή, 211 0109999
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.