Tip of the day

Πού θα βρεις τέλειους κι ολόφρεσκους χυμούς στο Μοναστηράκι;

Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χυμοποιείο

Το Χυμοποιείο στο Μοναστηράκι φτιάχνει χυμούς με ό,τι φρούτο και λαχανικό μπορείς να σκεφτείς

Τέτοια εποχή, οι πέντε στους πέντε στο Μοναστηράκι είναι ξένοι, τουρίστες, επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης: Αμερικάνοι, Κινέζοι, Σλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι που δεν διευκρινίζουν χώρα προέλευσης αλλά μιλάνε «ξένα» και ζητάνε βοήθεια σε σπασμένα Αγγλικά, όταν το τζι-πι-ες τους προδίδει. Γιατί τα τζι-πι-ες σου λένε «πήγαινε βόρειο-ανατολικά» όταν βρίσκεσαι σε ένα στενό δρομάκι κάθετο στην Ερμού του οποίου στενού το όνομα δεν φαίνεται πουθενά, και δεν έχεις ιδέα προς τα πού είναι ο βορράς ή η ανατολή, επειδή είναι νύχτα. Ή είναι μέρα, κι εξακολουθείς να μην έχεις πίσω σου καριέρα στους προσκόπους.

Χυμοποιείο

Όλα αυτά για να γράψω για το «Χυμοποιείο», που φτιάχνει φρέσκους χυμούς χρόνια τώρα στην Πανδρόσου, αλλά είχα και χρόνια να περάσω από μπροστά του: το Μοναστηράκι, το Θησείο, όλο εκείνο το κομμάτι του κέντρου, κάτω από την Καπνικαρέα και αριστερά από την Ομόνοια, για να μην πω νοτιοανατολικά και τα μπλέξω ακόμα περισσότερο, εκείνο το κομμάτι λοιπόν, δεν είναι ακριβώς ιδανικός προορισμός για τους ντόπιους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με εξαίρεση τους ντόπιους κάτω των είκοσι ετών, και με έμφαση στις ηλικίες 12-18, που κατεβαίνουν από όλες τις άκρες της Αθήνας στο Μοναστηράκι και συναντιούνται στην Πλατεία, με εξαίρεση τους πιτσιρικάδες δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι βαριόμαστε να τρέχουμε μέσα στην πολυκοσμία, με τα μαγαζιά το ένα πάνω στο άλλο, και το ένα πιο τουριστικό από το άλλο…\

Χυμοποιείο

Το «Χυμοποιείο» είναι μια ανάσα, σαν μεγάλο επαρχιακό μανάβικο, με φρέσκα φρούτα να λάμπουν σχεδόν πίσω από το γκισέ, τον πάγκο, τη ράμπα σερβιρίσματος. Οι χυμοί φτιάχνονται επί τόπου, με φρούτα που κόβονται μπροστά στα μάτια σου, και με ωραίους συνδυασμούς – το καρπούζι με δυόσμο είναι υπέροχο, παγωμένο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τους ζεστούς μήνες. Φτιάχνονται σμούθι με γιαούρτι, μέλι και φρούτα, και χυμοί κάθε είδους, με οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό θέλει κανείς – αποκλείεται να σκεφτείς ένα φρούτο/λαχανικό και το «Χυμοποιείο» να μην στο σερβίρει ολοζώντανο. Οι τιμές είναι μια χαρά, για ένα μεγάλο ποτήρι καρπουζοχυμό δίνεις κάτω από 4 ευρώ, και φεύγεις δροσισμένος, εκτός από πολύ πολύ ευχαριστημένος.

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, 210 3254186

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY