- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πού θα βρεις τέλειους κι ολόφρεσκους χυμούς στο Μοναστηράκι;
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Το Χυμοποιείο στο Μοναστηράκι φτιάχνει χυμούς με ό,τι φρούτο και λαχανικό μπορείς να σκεφτείς
Τέτοια εποχή, οι πέντε στους πέντε στο Μοναστηράκι είναι ξένοι, τουρίστες, επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης: Αμερικάνοι, Κινέζοι, Σλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι που δεν διευκρινίζουν χώρα προέλευσης αλλά μιλάνε «ξένα» και ζητάνε βοήθεια σε σπασμένα Αγγλικά, όταν το τζι-πι-ες τους προδίδει. Γιατί τα τζι-πι-ες σου λένε «πήγαινε βόρειο-ανατολικά» όταν βρίσκεσαι σε ένα στενό δρομάκι κάθετο στην Ερμού του οποίου στενού το όνομα δεν φαίνεται πουθενά, και δεν έχεις ιδέα προς τα πού είναι ο βορράς ή η ανατολή, επειδή είναι νύχτα. Ή είναι μέρα, κι εξακολουθείς να μην έχεις πίσω σου καριέρα στους προσκόπους.
Όλα αυτά για να γράψω για το «Χυμοποιείο», που φτιάχνει φρέσκους χυμούς χρόνια τώρα στην Πανδρόσου, αλλά είχα και χρόνια να περάσω από μπροστά του: το Μοναστηράκι, το Θησείο, όλο εκείνο το κομμάτι του κέντρου, κάτω από την Καπνικαρέα και αριστερά από την Ομόνοια, για να μην πω νοτιοανατολικά και τα μπλέξω ακόμα περισσότερο, εκείνο το κομμάτι λοιπόν, δεν είναι ακριβώς ιδανικός προορισμός για τους ντόπιους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με εξαίρεση τους ντόπιους κάτω των είκοσι ετών, και με έμφαση στις ηλικίες 12-18, που κατεβαίνουν από όλες τις άκρες της Αθήνας στο Μοναστηράκι και συναντιούνται στην Πλατεία, με εξαίρεση τους πιτσιρικάδες δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι βαριόμαστε να τρέχουμε μέσα στην πολυκοσμία, με τα μαγαζιά το ένα πάνω στο άλλο, και το ένα πιο τουριστικό από το άλλο…\
Το «Χυμοποιείο» είναι μια ανάσα, σαν μεγάλο επαρχιακό μανάβικο, με φρέσκα φρούτα να λάμπουν σχεδόν πίσω από το γκισέ, τον πάγκο, τη ράμπα σερβιρίσματος. Οι χυμοί φτιάχνονται επί τόπου, με φρούτα που κόβονται μπροστά στα μάτια σου, και με ωραίους συνδυασμούς – το καρπούζι με δυόσμο είναι υπέροχο, παγωμένο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τους ζεστούς μήνες. Φτιάχνονται σμούθι με γιαούρτι, μέλι και φρούτα, και χυμοί κάθε είδους, με οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό θέλει κανείς – αποκλείεται να σκεφτείς ένα φρούτο/λαχανικό και το «Χυμοποιείο» να μην στο σερβίρει ολοζώντανο. Οι τιμές είναι μια χαρά, για ένα μεγάλο ποτήρι καρπουζοχυμό δίνεις κάτω από 4 ευρώ, και φεύγεις δροσισμένος, εκτός από πολύ πολύ ευχαριστημένος.
Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, 210 3254186
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.