- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ukiyo: Το νέο spot στη Νεάπολη που σερβίρει Cheesecake σε στιλ smoothie
Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στη Νεάπολη Εξαρχείων και αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι που μου είχε τραβήξει την προσοχή από καιρό: το Cheesecake Smoothie του Ukiyo. Είχα δει ότι πρόκειται για ένα νέο καφέ που άνοιξε πριν λίγους μήνες και συνδυάζει μινιμαλιστική αισθητική με ιδιαίτερες γεύσεις. Το μαγαζί είναι μικρό, αλλά ζεστό, με ατμόσφαιρα που σε κάνει να χαλαρώνεις από την πρώτη στιγμή. Κόκκινες και μπλε σκούρες αποχρώσεις δίνουν μια μοντέρνα αλλά και cozy αύρα.
Παρήγγειλα το διάσημο Cheesecake Smoothie και πραγματικά, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Σερβίρεται σε διάφανο ποτήρι, με τη βάση του να είναι στρωμένη με τριμμένο μπισκότο digestive – σαν να ξεκινάς κουταλιά κουταλιά ένα cheesecake. Το μείγμα από φράουλες, γιαούρτι και cream cheese είναι απίστευτα δροσερό, ελαφρύ και συγχρόνως πλούσιο σε γεύση. Δεν είναι υπερβολικά γλυκό, πράγμα που το κάνει ιδανικό είτε για πρωινό είτε για ένα απογευματινό break.
Το όνομα Ukiyo προέρχεται από την ιαπωνική φράση που σημαίνει «ο κόσμος που επιπλέει». Είναι η φιλοσοφία του να ζεις τη στιγμή, να αφήνεις πίσω σου τις έγνοιες και να απολαμβάνεις το τώρα. Και αν το καλοσκεφτείς, υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις από το να δοκιμάσεις ένα ονειρικό, γλυκό και απόλυτα δροσερό smoothie; Αν λοιπόν το cheesecake ήταν ρόφημα, τότε σίγουρα θα είχε αυτή τη φραουλένια γεύση - αρκετά ελαφριά αλλά ταυτόχρονα απολαυστικότατη. Μια στάση από την καθημερινότητα για να ζήσεις τη στιγμή με έναν γλυκό, ινσταγκραμικό και καλοκαιρινό τρόπο. Αν βρεθείς στην περιοχή, σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Παράγγειλέ το, απόλαυσε κάθε γουλιά, κάτσε στο ξύλινο τραπεζάκι και άσε το άρωμα της φράουλας να σου φτιάξει τη μέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.