Tip of the day

Πού θα βρεις τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα το βράδυ

Η γλυκιά γωνιά των Εξαρχείων

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα φας τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα αργά το βράδυ
© Facebook @ Sorolop

Στο Sorolop των Εξαρχείων βρίσκεις τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα μέχρι τις 12:30 το βράδυ

Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα λαχταριστό, αφράτο, με μπόλικη σοκολάτα γλυκό. Να συμπληρώσεις τη ζάχαρη που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, να συνεχίσεις ήρεμος και πιο χαρούμενος την ημέρα σου, να ευφρανθούν οι αισθήσεις σου... Το πρόβλημα είναι ότι η επιθυμία αυτή δεν έχει ώρα, είναι απρόβλεπτη, προκύπτει ανά πάσα στιγμή. Όπως χθες, που είχα φύγει από τη δουλειά, κατάφερα επιτέλους να συναντήσω τις φίλες και γύρω στις 12:00 το βράδυ, λίγο πριν μπω στο σπίτι, έψαχνα να βρω «διανυκτερεύον» γλυκοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να μην εντάσσομαι στην κατηγορία των sweet-lovers όμως όλοι έχουμε στιγμές «αδυναμίας». 

Αναζητώντας πού θα βρω γλυκό για να κλείσει όμορφα η βραδιά, η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου. Κάποια μαγαζιά ήταν ανοιχτά αλλά δεν με εντυπωσίαζαν, ενώ κάποια άλλα είχαν μόλις κατεβάσει ρολά. Η κατάσταση έμοιαζε απελπιστική. Και τότε, σαν από μηχανής θεός, εμφανίστηκε μπροστά μου η ταμπέλα που έγραφε Sorolop.

Πού θα φας τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα αργά το βράδυ
© Facebook @ Sorolop

Το γωνιακό μαγαζάκι στα Εξάρχεια, στην οδό Ανδρέα Μεταξά,έχει μια βιτρίνα γεμάτη διαφορετικές γεύσεις παγωτών, από βανίλια Μαδαγασκάρης μέχρι σορμπέ φράουλας. Μπροστά μου δύο ευγενικοί υπάλληλοι γεμίζουν με ζεστή σοκολάτα και απόλυτη μαεστρία μερικές φετούλες τσουρέκι. Χαζεύω για μερικά λεπτά την όλη διαδικασία σαν να μην έχω ποτέ μου ξαναδεί γλυκό. Στάθηκα λοιπόν στην ουρά και περίμενα μέχρι να έρθει η σειρά μου. Λευκή σοκολάτα, φρέσκο τσουρεκάκι και παγωτό φουντούκι ένωσαν τις δυνάμεις τους και κυρίως τις γεύσεις τους, χαρίζοντάς μου την πιο γλυκιά, τελευταία της ημέρας μπουκιά. 

Πού θα φας τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα αργά το βράδυ
© Facebook @ Sorolop
Πού θα φας τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα αργά το βράδυ
© Facebook @ Sorolop

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις γεύση παγωτού καθώς το Sorolop διαθέτει τουλάχιστον 30 διαφορετικές, ενθουσιάζοντας έτσι κάθε γλυκατζή. Στο κατάστημα θα βρεις και προφιτερόλ, όμως η μυρωδιά του βουτύρου από το τσουρέκι δεν με άφησε να επιλέξω κάτι άλλο. Η γλυκιά αυτή γωνιά λειτουργεί από το 2014, προσφέροντας σε όλο και περισσότερο κόσμο την ζαχαρένια δόση που χρειάζεται. Είναι μάλλον κοινό μυστικό, πως κάτι γίνεται τις βραδινές ώρες και η κατανάλωση ενός ξελιγωτικού γλυκού νομίζουμε ότι θα μας χαλαρώσει ή θα μας προετοιμάσει καλύτερα για την επόμενη ημέρα. 

Πού θα φας τσουρέκι με παγωτό και σοκολάτα αργά το βράδυ
© Facebook @ Sorolop

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η σοκολάτα βελτιώνει την διάθεση μια και περιέχει τρυπτοφάνη που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του στρες. Μερικές φορές ένα κομματάκι μόνο αρκεί για να κάνεις restart, χάρη στο μαγνήσιο που βρίσκεται στην σοκολάτα, το οποίο μειώνει την κούραση και τονώνει την σκέψη. Απόλαυση και χαρά σε μία μόνο μπουκιά, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από φρέσκο τσουρέκι κομμένο σε φετούλες. Στην επόμενη βραδινή σου λιγούρα, τώρα πια ξέρεις πού να απευθυνθείς. Good food, good mood.

Sorolop
Ανδρέα Μεταξά 17, Εξάρχεια
Καθημερινά 14:30 με 00:30 και Σαββατοκύρικα 12:30 με 00:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ