Tip of the day

Πού θα αγωνιστείς σαν αληθινός Survivor παρέα με τα φιλαράκια σου;

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι προσομοίωσης μας ταξιδεύει στον Άγιο Δομίνικο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Survivor Games

Survivor Games of the Caribbean: δοκιμασίες βασισμένα στο ομώνυμο reality επιβίωσης

Λίγο πολύ όλοι έχουμε δει Survivor. Κάποιοι υποστηρίζουμε τους μαχητές, άλλοι τους διάσημους –υπάρχουν και αυτοί που «αλλαξοπιστούν» στην πορεία. Εννοείται πώς υπάρχουν και αυτοί που πωρώνονται περισσότερο και από το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για πρωτάθλημα. Κουβέντες, όπως «Λήξ’το» ή «το ‘βαλε, το ‘βαλε», πάνε και έρχονται στο σαλόνι. Όλα τα παραπάνω είναι μάλλον το πιο κοντά που μπορούμε να φτάσουμε στο Survivor. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να αγωνιστείς και εσύ για λίγο ως πραγματικός Survivor και να αφήσεις το ρόλο σου ως fan «επί του καναπέος»;

Το Survivor Games of the Caribbean, είναι ένας χώρος προσομοίωσης αγωνισμάτων του ομώνυμου δημοφιλούς reality. Δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως escape room, γιατί δεν έχει σαν στόχο την απόδραση. Υπάρχει μία γκάμα 12 παιχνιδιών αντοχής, στρατηγικής, ισορροπίας, ευστοχίας, δυναμικής, μνήμης, λογικής και puzzle, στην οποία καλείσαι να ανταποκριθείς- εν ολίγοις καλό θα ήταν να είσαι «πολυεργαλείο». Ξεκινάς από τα πιο απλά και ανάλογα με τις επιδόσεις το level ανεβαίνει. Τις πιο συνδυαστικές δοκιμασίες θα τις βρεις στην 3ωρη έκδοση- το Survivor Games XXL (υπάρχει και 2ωρη έκδοση, αλλά για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προτείνουμε την πρώτη). Όλα τα αγωνίσματα επικεντρώνονται στους τελικούς στόχους που βλέπουμε στην οθόνη, χωρίς να προηγείται ο αγώνας δρόμου στο στίβο μάχης- μη φοβάσαι, δε θα χρειαστεί να κυνηγήσεις κανέναν Φάνη, Μάριο-Πρίαμο ή Ντάνο.

Η διαδικασία έχει ως εξής: παίρνεις τα φιλαράκια σου, χωρίζεστε σε δύο ομάδες, (μαχητές και διάσημους, τι άλλο…), η περιπέτεια ξεκινά και η αδρεναλίνη χτυπά «κόκκινο»- ή και μπλε, ανάλογα το πού είσαι ταγμένος. Φέρε τη νίκη στη ομάδα σου, μάζεψε τρόπαια πόντων, αλλά θυμήσου ότι μόνο ένας τελικά θα πάρει το μεγάλο έπαθλο του καλύτερου παίκτη. Από τα αγωνίσματα δεν λείπει ο ανταγωνισμός και η ίντριγκα, άλλωστε τι σόι προσομοίωση θα ήταν αν δεν υπήρχε και λίγο «πιπέρι» στην ατμόσφαιρα; Βέβαια, ένας Λιανός να κάνει την ερώτηση «μπουρλότο», όσο να πεις λείπει. Όμως μην απογοητεύεσαι, το Συμβούλιο υπάρχει και εδώ και τη δουλειά του την κάνει- τα αίματα «ανάβουν».

Survivor Games

Στην έκδοση Survivor Games XXL, αφού βγει η νικήτρια ομάδα γίνεται το Συμβούλιο, ακολουθεί η ψηφοφορία, προτείνονται οι πιο αδύναμοι κρίκοι –no pressure, σε αυτό το Survivor, δεν αποχωρεί κανείς- και οι MVPS. Για να βγει ο μεγάλος νικητής του game, διεξάγονται συνολικά τρεις ψηφοφορίες, με τη τελική μονομαχία να πραγματοποιείται τα τελευταία 10 λεπτά. Το καλύτερο; Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, γίνεται ένα break, όπου διάσημοι και μαχητές κερδίζουν έπαθλο φαγητού -δώρο από την «παραγωγή» για να μη μείνει κανείς νηστικός. Πιτσούλα, μπιρίτσα ή coca cola, όλα όσα και στο μενού της έρημης παραλίας της Καραϊβικής.  

Προτίμησε να φορέσεις κάτι άνετο- αντίστοιχο με αυτά που φοράς στο γυμναστήριο ή στον καναπέ παρακολουθώντας το. Εδώ, δεν αγωνίζεσαι με παπούτσια, αλλά με κάλτσες ενώ σου δίνουν και το περιβραχιόνιο με το χρώμα της ομάδας σου. Οπωσδήποτε, βρες ένα πανηγυρισμό να κάνεις- πώς αλλιώς θα γίνεις viral. Η κίνηση του unagi είναι πιασμένη.

Η ηλικία συμμετοχής που συνιστάται είναι άνω των 16 ετών, χωρίς αυτό να είναι  δεσμευτικό. Από 6 έως 14 άτομα. Λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00-24:00, κατόπιν ραντεβού.

Επικελευστή Απ. Ασπρογέρακα 8 (πρώην Ισιδώρου), Αθήνα, 6974329535, www.survivorgamesathens.wixsite.com/survivorgames

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ