Tip of the day

Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα βάλει σε τάξη το σπίτι σου στο πι και φι;

Η Tidy Guru είναι η επαγγελματίας οργάνωσης που θα σε απαλλάξει από το χάος

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tidy Guru, Μαριλένα Πατέρα

Τhe Τidy Guru - Μαριλένα Πατέρα: Η  professional organizer επισκέπτεται το χώρο σου για να τον οργανώσει

«Μαμά, πού είναι η μαύρη τσάντα με τη χρυσή αλυσίδα;». 9 στις 10 φορές η απάντηση που θα λάβεις, είναι: «Εκεί που την άφησες»- ναι, εξ ιδίων κρίνω τα αλλότρια. Αμέσως, εσύ θα σκεφτείς «Μα αν ήξερα πού την είχα αφήσει, δε θα την έψαχνα». Ενδεχομένως, να το πεις κιόλας. Και εκεί κάπου θα αρχίσει η μουρμούρα. Αν όμως είχες ένα συγκεκριμένο σποτ που άφηνες αυτή την τσάντα και την κάθε τσάντα; Αν ομαδοποιούσες τις μπλούζες σου ανά χρώμα ή ξεχώριζες τα μολύβια χειλιών από αυτά των φρυδιών; Τότε, όχι μόνο δε θα έχανες τα πράγματα σου, αλλά το σπίτι σου θα ήταν «ασορτί» με το μυαλό σου, δηλαδή σε τάξη. Άλλωστε όπως λένε «ένας οργανωμένος χώρος οδηγεί σε ένα χαρούμενο μέρος». Ωραία τα είπαμε, από πού όμως ξεκινάμε για να πετύχουμε να ζούμε σε ένα συμμαζεμένο σπίτι; Από την Tidy Guru!

Tidy Guru
© Παντελής Χαδούλης

Tidy Guru, η επαγγελματίας οργάνωσης

Η Μαριλένα Πατέρα είναι επαγγελματίας οργάνωσης, δηλαδή ο ειδικός που θα σε επισκεφτεί, θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τον χώρο σου ώστε να είναι λειτουργικός με στόχο να νιώσεις ανακούφιση και ηρεμία. Αναλαμβάνει όλα τα δωμάτια του σπιτιού, την κουζίνα, το μπάνιο, την αποθήκη, το γκαράζ, το παιδικό δωμάτιο -δύο λέξεις ισοδύναμες με χάος- αλλά και επαγγελματικούς χώρους- οι φάκελοι μπορεί να είναι πολλοί, αλλά η υπομονή σου, λίγη. Μπορεί να σε βοηθήσει σε μικρότερα tasks, όπως τον σχεδιασμό μιας ντουλάπας βασισμένης στις ανάγκες και την καθημερινότητα σου, αλλά και σε αυτά που φαντάζουν «βουνό», όπως η μετακόμιση. Αυτό το δύσκολο έργο μπορεί να γίνει απλό ξεκινώντας από το πακετάρισμα και φτάνοντας στην τακτοποίηση στο νέο χώρο σε χρόνο dt.

Tidy Guru
© Παντελής Χαδούλης
Tidy Guru
© Παντελής Χαδούλης

Ποια είναι η διαδικασία

Επικοινωνείς με την Tidy Guru και κλείνετε ένα ραντεβού στο χώρο που επιθυμείς να κάνεις τις αλλαγές. Η πρώτη γνωριμία, το tidy talk- όπως το αποκαλεί- είναι σημαντική για να κάνει η Μαριλένα αξιολόγηση του δωματίου, του όγκου πραγμάτων και του χρόνου που θα χρειαστεί. Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της, χρεώνονται ανά ώρα. Αν χρειαστείς extra αποθηκευτικούς χώρους ή αξεσουάρ οργάνωσης είτε θα σου προτείνει από πού να τα αγοράσεις ή αν θες να το κάνεις ακόμη πιο εύκολο, υπάρχει η δυνατότητα να τα προμηθευτεί εκείνη αντί για σένα. Το επόμενο βήμα είναι το άδειασμα του χώρου, το ξεκαθάρισμα από αντικείμενα που πλέον δεν έχεις ανάγκη (ανακυκλώνονται), να κρατήσεις σημειώσεις του τι χρειάζεσαι και η εκ νέου τοποθέτησή πραγμάτων με ένα τρόπο που είναι λειτουργικός για εσένα. Είναι σημαντικό να γίνει μία οργάνωση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Αν π.χ. έχεις συνηθίσει να βάζεις τις μπλούζες, ανά ποιότητα (π.χ. μάλλινα, μετά βαμβακερά, μετά βελούδινα) και όχι ανά χρώμα, τότε αυτό είναι το μοτίβο που θα ακολουθήσεις, γιατί αυτό είναι κιόλας που θα σε «πείσει» να το ακολουθήσεις και να το τηρήσεις.

Τhe Τidy Guru - Μαριλένα Πατέρα:

Το σημαντικότερο tip οργάνωσης από την Tidy Guru

Το πιο σημαντικό tip που δίνει η Ελληνίδα Marie Kondo, είναι «Να σκέφτεσαι ότι καθετί έχει το σπίτι του. Έτσι κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, πρέπει να το γυρνάς πίσω σε αυτό». Όπως λέει και η ίδια, δεν έχει σημασία ποιο σημείο θα είναι αυτό, αρκεί να είναι λειτουργικό για σένα. «Είναι οκ, να έχεις τοποθετημένο το ντεπόν στα κουζινομάχαιρα, αλλά όχι να το τοποθετείς μία φορά εκεί, μία στο κομοδίνο, μία στο συρτάρι του γραφείο κλπ.» Σημαντικό επίσης είναι ο αποθηκευτικός χώρος του κάθε πράγματος να είναι συμφωνημένος από όλους τους ενοίκους του σπιτιού/ συναδέλφους του γραφείου.

Τώρα που μπήκε το νέο έτος και στα οπωσδήποτε της νέας λίστας to do είναι η καλύτερη οργάνωση, κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου και κάλεσε την Tidy Guru. Ποντάρω πως θα σου φύγει ένα τεράστιο βάρος. Ξαφνικά θα σταμάτησεις να χάνεις τα πράγματά σου, θα βρίσκεις τι να βάλεις πιο εύκολα και γρήγορα και αυτό σίγουρα θα αλλάξει τη διάθεσή σου. 

Για να πάρεις μια ιδέα για το τι ακριβώς κάνει η Μαριλένα, συντονίσου στην εκπομπή της «Όλα σε Τάξη» , κάθε Σάββατο στις 15:30 στον Ant1. Ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο με την Έβελυν Καζαντζόγλου και τον Τόνι Σφήνο.

Περισσότερα στο www.instagram.com/thetidyguru

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ