Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο όμορφο Δωμάτιο για να περάσεις το ΠουΣουΚού

Στην Ομόνοια, γεμάτο τέχνη και δώρα

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
domatio shop

Στο domatio shop εκθέτουν 60 καλλιτέχνες και υπάρχει πωλητήριο για να αγοράσεις όμορφα πράγματα σε πολύ καλές τιμές

Οι βόλτες στο κέντρο, εκεί που παλαιότερα κυριαρχούσε η σκοτεινιά και τα κλειστά καταστήματα, έχουν αρχίσει να μας επιφυλάσσουν ωραίες εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι το Δωμάτιο, ένας χώρος στα ψηλά όπου συναντάς νέους ανθρώπους και καλλιτέχνες με φαντασία και χιούμορ.

Το Δωμάτιο ξεκίνησε το 2017 στον έβδομο όροφο της οδού Σολωμού 55 στο κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια, σε μια περισσότερο υποβαθμισμένη γειτονιά εκείνη την περίοδο, με σκοπό να συμβάλλει μέσω της τέχνης στην πολιτιστική αναβάθμισή της.

domatio shop

Αρχικά ως ένα κοινωνικό project (domatio project) εθελοντικής πρωτοβουλίας, η τότε οργανωτική ομάδα έφερε σε επαφή και σε συνεργασία πάνω από 130 καλλιτέχνες με αναπηρία και χωρίς. Το 2019 έγινε πλέον μόνιμα χώρος τέχνης όπου παρουσιάζονται εικαστικές εκθέσεις όπως ομαδικές και ατομικές, φωτογραφίας, installation, performance και video art. Το 2022 δημιουργήθηκε εντός του χώρου ένα ημιμόνιμο πωλητήριο τέχνης, το domatio shop. Σκοπό του έχει την έκθεση και παράλληλα την πώληση έργων τέχνης και χειροποίητων προϊόντων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν με ευνοϊκούς όρους τη δουλειά τους. Αυτή τη στιγμή στο domatio έχουν συμμετοχή πάνω από 60 καλλιτέχνες.

domatio shop

Το πωλητήριο του χώρου λειτουργεί ανά περιόδους, όπου κάθε φορά γίνεται σχετική ενημέρωση στα μέσα δικτύωσης. Σε αυτό βρήκαμε χειροποίητα έργα και προϊόντα, όπως: χαρακτικά, μεταξοτυπίες, γλυπτά, κεραμικά, ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφίες, τυπώματα, κοσμήματα, ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, παιδικά ρούχα και παιχνίδια, διακοσμητικά, κεριά, υφαντά, εποχιακά είδη και πολλά άλλα.

Το domatio shop λειτουργεί κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο (ΠουΣουΚου) μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία.

domatio shop

domatio shop: Σολωμού 55, Αθήνα
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο 18:00-23:59 - Κυριακή 15:00-21:00
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ