Tip of the day

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα και φρέσκα φρουί γλασέ με σοκολάτα

Εορταστικά και νοστιμούτσικα, τα φρουί γλασέ με σοκολάτα είναι αγαπημένα γλυκά του χειμώνα

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Διεθνές» Ζαχαροπλαστείο, Σπύρου Μερκούρη 76, Παγκράτι

Το ζαχαροπλαστείο «Διεθνές» στο Παγκράτι και τα γλυκά του - Τα φρέσκα φρουί γλασέ με σοκολάτα 

«Γλασέ», δηλαδή καλο-ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε μαύρη σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά – δεν είμαι «της σοκολάτας», προτιμάω τα άσπρα γλυκά και οτιδήποτε σε κουλουρο-μπισκότα, αλλά επειδή δεν τρώω φρούτα, κάπως καλύπτομαι, και καλά, με τα φρουί γλασέ (ότι τάχα μου είναι φρούτα, που είναι, απλώς σε εντελώς γλυκό, μάλλον και χωρίς τις βιταμίνες, επειδή η ζωή είναι άδικη…) Από τα καλύτερα της πιάτσας, πιο σπιτικά και πιο οικονομικά φρουί γλασέ, φτιάχνει το ζαχαροπλαστείο «Διεθνές» στην Σπύρου Μερκούρη του Παγκρατίου.

«Διεθνές» Ζαχαροπλαστείο, Σπύρου Μερκούρη 76, Παγκράτι

Το «Διεθνές» το έχω ξαναγράψει για την κα-τα-πλη-κτι-κή σπανακόπιτα που μοιάζει με σουφλέ σπανάκι («Ανοίγω το λεπτό φύλλο», μου είχε εξηγήσει ο κύριος Χαρηλάκης Ντάλλας, ο ιδιοκτήτης, «όχι αυτά τα έτοιμα φύλλα του εμπορίου…»). Την ίδια λογική, του χειροποίητου παραδοσιακού προϊόντος που φτιάχνεται με σπιτικές συνταγές, με απλά υλικά και «χωρίς τίποτα το ετοιματζίδικο», ακολουθεί στα γλυκά το «Διεθνές» - στις τούρτες, τις πάστες, τα κεράσματα, στα μελομακάρονα και τα πτι-φουρ. Όλα τα φρουί-γλασέ, πορτοκάλια, μανταρίνια και νεράντζια που προτιμάω αλλά και άλλα τυχόν φρουτάκια τα οποία περιφρονώ, όλα είναι μισο-σκεπασμένα με μπόλικη μαύρη σοκολάτα, μοσχοβολούν λες και είναι φρέσκα εσπεριδοειδή, και είναι χειμωνιάτικα επειδή το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό  μας το γλασέ πορτοκάλι κουβερτωμένο με την σοκολάτα ως χειμερινό γλυκό. ‘Η ίσως εγώ το έχω συνδυάσει – είναι από τα γλυκά που αφήνεις σε πιατάκι στον Αη Βασίλη, μαζί με ένα κουραμπιέ, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τρώγονται με τη μία, μπουκίτσες, για αυτό τον βολεύουν τον Αη Βασίλη, που τα κατεβάζει ολόκληρα και δεν λερώνει το μούσι του.

(Αυτό συμβαίνει επειδή παίρνω μπόλικα φρουί γλασέ με σοκολάτα στις Γιορτές, μας βγαίνουν από τη μύτη, και στο τέλος τρατάρουμε μέχρι και τον Αη Βασίλη ή όποιον άλλον άγιο πετύχουμε…)

«Διεθνές» Ζαχαροπλαστείο, Σπύρου Μερκούρη 76, Παγκράτι
«Διεθνές» Ζαχαροπλαστείο, Σπύρου Μερκούρη 76, Παγκράτι

«Διεθνές» Ζαχαροπλαστείο, Σπύρου Μερκούρη 76, Παγκράτι, 2107228166.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ