Tip of the day

Το ιδανικό καφέ για διάβασμα στην Πανόρμου

Το «Yellow café» είναι ιδανικό για να μελετήσεις, να γράψεις την εργασία σου ή να στείλεις πολλά βιογραφικά, αν είσαι φοιτητής. Και να συζητήσεις με την ησυχία σου, αν δεν είσαι.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ιδανικό καφέ για διάβασμα στην Πανόρμου

Το Yellow Cafe, μια ανάσα από το Μετρό Πανόρμου, έχει δημιουργηθεί για διάβασμα

Παρόλο που μένω πάνω σχεδόν από το «Yellow café», δεν είχε τύχει να μπω μέσα – αν είχα μπει, θα οργάνωνα ένα σωρό συναντήσεις εκεί, επειδή είναι τόσο μα τόσο ήσυχο. Και όπως επεσήμανε φίλος πολύ νεότερος από εμένα… το καφέ έχει πολλές πρίζες. Οι οποίες είναι απαραίτητες όταν γράφεις μια εργασία, τη διπλωματική σου ή τη Βίβλο, και το λάπτοπ σου ξεμένει από μπαταρία, ή όταν θέλεις να φορτίσεις το κινητό σου, ίσως κι όταν χρειάζεσαι απαραίτητα μια λάμπα πολύ κοντά σου. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι πρόβλημα (το καφέ έχει ένα σωρό λάμπες διαβάσματος, εκτός από πρίζες, άρα είναι φιλικό και ως προς το «χάρτινο» διάβασμα – άλλωστε το «βιβλίο» στο όνομά του, «Yellow book café» δεν αναφέρεται τυχαία).

Yellow café

Κυρίως, το «Yellow book café» δεν έχει μουσική ούτε φασαρία: κάνεις τη δουλίτσα σου ήσυχα-ήσυχα, συζητάς για σοβαρά θέματα αν το φέρει η στιγμή, αράζεις ήρεμα, φεύγεις χωρίς τον πονοκέφαλο της βαβούρας – δεν έχω καταλάβει ποτέ για ποιο λόγο το μέσο αθηναϊκό καφέ πρέπει να έχει μουσική και μάλιστα στην τσίτα, και ακόμα πιο μάλιστα νταμπαντούπα, δηλαδή σκληρό beat, τη στιγμή που βασικά σερβίρει καφέ, άντε και τσάι, ίσαμε και καμιά μπίρα. Το «Κίτρινο», όπως το αποκαλούν οι πιστοί θαμώνες του, έχει καφέδες, αναψυκτικά, σνακ και λογικές τιμές. Η ροζ λεμονάδα του θέλει παραπάνω ζάχαρη, αλλά είναι δροσιστική, και ροζ. Το σέρβις είναι απλό, ευγενικό και ευχάριστο. Τα τραπεζάκια στο βάθος έχουν ΤΗΝ απόλυτη ησυχία, προσφέρονται μέχρι και για ερωτική εξομολόγηση, αν η εργασία για τη σχολή δεν βγαίνει και πολύ σόι…  

«Yellow book cafe», Λουκά Μπέλλου 14 (πάνω από σταθμό μετρό Πανόρμου), τηλ 216 7006053. Ανοιχτό 7.30 πμ- 10.30 μμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ