Tip of the day

Πού θα βρεις τούρτες βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των 80s

Η πιο γλυκιά εμμονή σε περιμένει στο Κουκάκι

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
flour_of_youth
Instagram @flourofyouthathens

Flower of youth, για ρετρό τούρτες από τα 80s στο Κουκάκι

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα άρχισαν να εμφανίζονται στην αρχική μου σελίδα στο Instagram διάφορες εικόνες με τούρτες. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ο αλγόριθμος του google που σου εμφανίζει ό,τι πρόκειται να αγοράσεις ή ό,τι έχει καταγράψει ότι έχεις συζητήσει, και επειδή είμαι γλυκατζού σε άλλο επίπεδο, το θεώρησα λογικό. Μετά από κάποιους μήνες όμως αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν απλώς φωτογραφίες από γλυκά, αλλά συγκεκριμένα από τούρτες, retro τούρτες με παρόμοιο μοτίβο, από το ίδιο ζαχαροπλαστείο, ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο. Στην πορεία ανακάλυψα ότι και γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και influencers δημοσίευαν τις δικές τους τούρτες από εκεί, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Αυτός ο ναός που εξειδικεύεται στις συγκεκριμένες τούρτες δεν είναι άλλος από το ζαχαροπλαστείο “Flour of youth”, στο Κουκάκι. Μπορεί το όνομα να μην σου λέει και πολλά, αλλά μόλις δεις τους ροζ τοίχους γεμάτους λουλούδια ή το best-seller cupcake τριαντάφυλλο (σίγουρα θα καταλάβεις σε ποιο αναφέρομαι...), και αν θες αυτή τη vintage πινελιά στα γενέθλιά σου, δεν έχεις παρά να τους κάνεις μια πολύχρωμη, μαξιμαλιστική παραγγελία!

Συγκεκριμένα δημιουργούν ψηλές τούρτες κέικ με επικάλυψη γλάσου, συνήθως σε παστέλ αποχρώσεις, με πολλή σαντιγί, πέρλες, κεράκια και όλων των ειδών τα διακοσμητικά, καθώς και στοχευμένα μηνύματα, που είναι σαν να έχουν βγει από τα mid 80s αλλά στην πραγματικότητα είναι το απόλυτο trend! Οι πολυόροφες, μαξιμαλιστικές, χρωματιστές τούρτες είναι το σήμα κατατεθέν του ζαχαροπλαστείου και δίνουν μια κιτς μεν, αλλά ευχάριστη δε νότα, βαζοντας μας σε πειρασμούς να δοκιμάσουμε αν είναι τόσο γευστικές όσο είναι θεαματικές, παρόλο που δεν σου πάει η καρδιά να τις κόψεις, αλλά μόνο να τις χαζεύεις!

Βεΐκου 91, Κουκάκι, 2109237017

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ