Tip of the day

Το πιο πράσινο και δροσερό καφέ στη Δυτική Αττική

Έχεις ξανακούσει για τον Διομήδειο Βοτανικό κήπο;

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Garden Cafe

Το The Garden cafe μέσα στον Διομήδειο Βοτανικό κήπο στο Χαιδάρι είναι δροσερό και έχει όσα ζητάς

Ο Βοτανικός Κήπος είναι α-πί-στευ-τος, το τονίζω επειδή δεν είχα ξαναπάει, και ξαφνιάζεσαι ευχάριστα που υπάρχει ένα τέτοιο μέρος μέσα στην πόλη. Στην οποία πόλη έχεις αρχίσει να τσιγαρίζεσαι ήδη, μια βόλτα στο κέντρο σου κοστίζει κανένα κιλό ιδρώτα εκτός από λεφτά, αλλά δεν διαμαρτύρεσαι επειδή είσαι βολικό άτομο.

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος λοιπόν, που πήρε σχήμα και μορφή χάρη σε δωρεά της Ιουλίας και του Αλέξανδρου Διομήδους το 1951, πιάνει 1860 καταπράσινα στρέμματα κι αρχίζει… εκεί που δεν το περιμένεις, στο τέλος της Ιεράς Οδού, εκεί που η Αθήνα είναι ακόμα στουμπωμένη ανάμεσα σε πολυκατοικίες, σπίτια, αποθήκες, μαγαζιά και βενζινάδικα. Ξαφνικά ανοίγει το μάτι σου (όμως) γιατί ο Βοτανικός Κήπος είναι τεράστιος, ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου! Ουάου, ιντίντ.

The Garden Cafe

Δεν προλαβαίνεις να δεις όλο τον κήπο σε μερικές ώρες, ίσως ούτε σε μερικές μέρες – έχει αλεπουδίτσες, μας είπανε, τις οποίες δεν πετύχαμε, ίσως επειδή είχε και πολλά παιδάκια που τις φρούμαξαν και τις έστειλαν στις φωλιές τους: ΑΛΛΑ, πετύχαμε έναν σκαντζόχοιρο και μία χελώνα (όχι αντάμα), που έδειχναν πολύ ευτυχισμένα ζωάκια, όσο μπορείς να δεις τη φατσούλα τους… και όχι, ο σκαντζόχοιρος δεν «πετάει αγκάθια», αυτό το κάνουν μάλλον τα Χελωνονιτζάκια, ο σκαντζόχοιρος απλώς σε τσιμπάει αν τον αγκαλιάσεις με φόρα, επειδή είναι αγκαθωτός, κι εσύ είσαι ούφο.

The Garden Cafe

Το «The Garden Cafe» είναι αυτό ακριβώς που θέλεις μέσα σε έναν τέτοιο, ή και σε άλλο κήπο: δροσερό, διακριτικό, με δροσερά και διακριτικά πράγματα στο μενού νου, Χιώτικα αναψυκτικά (που είναι ωραία και οικονομικότερα από τα αντίστοιχα μη-Χιώτικα, προς 3.30 η λεμονάδα π.χ.) μια και οι ιδιοκτήτες είναι Χιώτες… Έχει χορταστικές σαλάτες, διάφορα σνακ, τηγανίτες με μήλο, καφέδες, παγωτά και ό,τι άλλο ζητάς από ένα περιποιημένο καφέ. Κυρίως, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε βορεινή ελληνική επαρχία, παρόλο που η βλάστηση είναι εντελώς η χαρακτηριστική της Αττικής. Η δροσιά, η αίσθηση της, γκουχ-γκουχ (βήχας λόγω κλισέ), της όασης, σε παραπέμπει σε εξοχή πολύ-πολύ μακρινή από την Αθήνα…

«The Garden cafe», Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, 2105324792, www.gardencafe.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ