Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο Red Velvet cake του κέντρου

Ένα Red Velvet αλλιώτικο, υπέροχο και φρουτένιο

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Evaggelos Hasiotis Haute Patisserie

Στο κομψό ζαχαροπλαστείο Evaggelos Hasiotis Haute Patisserie στο Κολωνάκι γλυκαθήκαμε με το υπέροχο red velvet cake και με όλα τα γλυκά του

Το Red Velvet cake μου θυμίζει παιδικά πάρτι, δικών μου και ξένων παιδιών – σε κάποιο παιδικό πάρτι το δοκίμασα πρώτη φορά. Ο κάθε ζαχαροπλάστης το φτιάχνει με δικό του τρόπο αλλά ο Ευάγγελος Χασιώτης το φιλοτεχνεί πιο ανάλαφρο, πιο αρωματικό και πιο φρουτένιο από οποιοδήποτε άλλο. Όπως λέει και το όνομά του, είναι βελούδινο το Red Velvet και μάλιστα κόκκινο, «από κόκκινα φρούτα, εντελώς φυσικό, χωρίς τίποτα πρόσθετο, με φυτική σαντιγί, με χρώμα από παντζάρι και φράουλα», λέει ο Ευάγγελος Χασιώτης. Νομίζω μου είπε και χωρίς ζάχαρη, επειδή φροντίζει τα γλυκά του να γλυκαίνουν «με χυμούς, με φρούτα, με μέλι», και χωρίς καθόλου, ή με όσο γίνεται λιγότερη ζάχαρη. 

Η Haute Patisserie είναι ο τομέας του Ευάγγελου, για τα γλυκά του οποίου άκουσα από την Μιμή Ντενίση την ίδια, συγκεκριμένα για ένα υπέροχο Lemon pie, και για καταπληκτικά σοκολατάκια-αποκάλυψη, το καθένα με ξεχωριστή γεύση. Ο Ευάγγελος μεγάλωσε στην Καρδίτσα και από μικρός άρχισε να ενδιαφέρεται για τη ζαχαροπλαστική - «Περνούσα ώρες στο οικογενειακό ζαχαροπλαστείο, κι όταν δεν ήμουν εκεί, χαλούσα συνέχεια τα μίξερ της μητέρας μου φτιάχνοντας γλυκά», λέει. Άρχισε να δουλεύει κανονικά στο ζαχαροπλαστείο τα καλοκαίρια. «Ήθελα πάντα να μπορώ να σερβίρω στον κόσμο… γλυκές στιγμές, και θεωρώ ότι είμαι ευλογημένος που μπορώ και το κάνω!»

Evaggelos Hasiotis Haute Patisserie

Στο κομψό ζαχαροπλαστείο του με κερνάει ένα σούπερ τσάι με παπάγια και μάνγκο, δικής του έμπνευσης, αρωματικό σαν φρουτοσαλάτα σε φλιτζάνι. Δεν μπορεί να διαλέξει ποιο από τα γλυκά που φιλοτεχνεί και υπογράφει είναι το καλύτερο – η επιλογή του Red Velvet cake γίνεται τελικά από εμένα, επειδή είπαμε μου θυμίζει την εποχή που τα παιδιά μου ήταν μικρά, και πόσο ωραία περνούσα (αλήθεια!) στα παιδικά πάρτι. Ο Ευάγγελος έχει κερδίσει διεθνή βραβεία υψηλής ζαχαροπλαστικής, είναι διάσημος στην Ευρώπη, τα γλυκά του κυκλοφορούν παντού, είναι περήφανος για όλα (όπως και για τα gluten free pancakes του) αλλά κυρίως: «…νοιώθω ότι είμαι εγώ, όταν τα γλυκά μου αρέσουν», λέει χαμογελώντας μπροστά στην εντυπωσιακή προθήκη με τα γλυκά του. Που μοιάζουν σαν κοσμήματα αλλά είναι υ-πέ-ρο-χα όταν τα τρως αργά - αργά για να μη τελειώσουν. Με πρώτο το καλυτερότερο έβερ Red Velvet cake του κέντρου της Αθήνας.

Evaggelos Hasiotis Haute Patisserie, Καρνεάδου 1, Κολωνάκι, 2107255454

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ