Tip of the day

Πού θα βρεις όσα σου χρειάζονται για να γίνεις χρυσοχέρα

Βρήκαμε το μαγαζί που θα βάλει φωτιά σε κάθε DIY έμπνευσή σου

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pastel

Το Pastel της Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου έχει τα πάντα όλα για το κέντημα, το πλέξιμο, το ράψιμο και κάθε χειροποίητη ιδέα

Μετά από πολλά χρόνια μινιμαλισμού και κλιν-κατ τζαπανίζ αισθητικής, το χρώμα ρέει, επιτέλους άφθονο, σε κάθε απόχρωση της ίριδας, στα ποτάμια της νέας μόδας του μαξιμαλισμού. Σταυροβελονιές, πλεκτά και γκομπλέν επανέρχονται με ενθουσιασμό, το παλιό ανακυκλώνεται και φρεσκάρεται, το σεμεδάκι στην τηλεόραση της μαμάς μπορεί να είναι πασέ, όμως το σεμεδάκι-τραβέρσα ως τσάντα/σουπλά/ταπετσαρία πολυθρόνας/μαξιλάρι, ενσωματωμένο σε κουρτίνα ή σε τραπεζομάντιλο, πάνω στο τζιν ή τυπωμένο στο καλό σου σερβίτσιο, είναι η απόλυτη νέα τάση που βγάζει από το σκοτάδι των συρταριών την προίκα που περιφρόνησες για να της δώσει μια νέα ευκαιρία και μια ολόφρεσκη μορφή.

Pastel

Οι απανταχού ψυχολόγοι συναινούν, η χειροποίητη δουλειά είναι ψυχοθεραπεία που συγκεντρώνει τον εγκέφαλο, ηρεμεί και καλμάρει τα νεύρα τσατάλια. Το «φτιάξτο μόνος σου» είναι μόδα, χόμπι, δημιουργία, χαλάρωση, ίσως και η ευκαιρία για ένα καλό χαρτζιλίκι. Όσα εργοχειράδικα κατάφεραν να επιβιώσουν στη δίνη του χρόνου, γνωρίζουν ξανά απρόσμενα μεγαλεία, άσε που πολλά οργανώνουν σεμινάρια για πλέξιμο, μακραμέ και χίλιες μύριες κλασικές και νεωτεριστικές τεχνικές, εις περίπτωση που αποφάσισες να γίνεις μια προκομμένη.

Pastel

Φανατική του κεντήματος και έχοντας στο βιογραφικό μου χιλιόμετρα σταυροβελονιάς από εδώ ως την παγερή Σουηδία, ξεκίνησα πιστεύοντας πως τα υλικά της τέχνης μου πωλούνται μόνο στο ιστορικό κέντρο πέριξ της Αιόλου, κάτι που μεταφράζεται σε χιλιάδες άβολα σούρτα-φέρτα για ένα κίτρινο μασουράκι κλωστής DMC. Μέχρι που ανακάλυψα ότι κάθε γειτονιά διαθέτει τα δικά της μαγαζιά, παλιά σαν τον χρόνο και εγγυημένα. Το πιο εμπεριστατωμένο των ανακαλύψεών μου, είναι το Pastel του Ζωγράφου.

Pastel

Μπαίνοντας εδώ, δεν πρόκειται να βγεις ποτέ η ίδια -ή ο ίδιος, καθότι το DIY δεν κοιτά πλέον φύλα. Διότι, αποκλείεται να μην ερωτευτείς παράφορα κάποια από τις φωτεινές ιδέες που θα σε προκαλέσουν από τα ράφια: θέλεις να επιδοθείς στο γκομπλέν, το βελονάκι, να κεντήσεις καινούργιες κουρτίνες, να πλέξεις τις χοντρές κουβέρτες-πατάκια-χαλάκια που κάνουν θραύση στο you tube, να ράψεις το φουστάνι-όνειρο του καλοκαιριού που λιγουρεύτηκες στο pinterest, να φτιάξεις την τσάντα των ονείρων σου ή μήπως τις δικές σου εσπαντρίγιες, φρομ σκρατς, και με όλα τα υλικά στο χέρι;

Pastel

Το σημαντικότερο στα μέρη-ναούς του χειροποίητου, είναι οι άνθρωποί τους. Αυτοί που θα σταθούν πλάι σου, θα βάλουν φωτιά στον ενθουσιασμό σου, αυτοί που θα σου βρουν άμεσα λύση, θα σε καθοδηγήσουν, αυτοί που ξέρουν απέξω κι ανακατωτά το εμπόρευμα της καλύβας του Αλή-Μπαμπά που είναι το μαγαζί τους, αυτοί που θα περάσουν πρόθυμα μαζί σου μισή ώρα αναζητώντας ένα κουμπί ή ένα φερμουάρ. Η Μπέτυ Αλεξανδρή, νέα, πανέξυπνη, γλυκύτατη, ταχύτατη και δραστήρια, που κληρονόμησε το κατάστημα ραπτικής που άνοιξε η μαμά της το 1992, είναι ο άνθρωπός σου. Η λύση και η έμπνευση σε κάθε DIY προβληματισμό. Διότι σαν τη συγκίνηση του χειροποίητου, δεν υπάρχει! Πριν αρχίσεις τα ηρεμιστικά, πειραματίσου με το βελονάκι!

Pastel

Γ. Παπανδρέου 23, Ζωγράφου, 2107710356

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ