Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο τυλιχτό με μπιφτέκι στα Νότια

Δεν έχει ντελίβερι, θα πάς από εκεί και θα σ’ αρέσει

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουβλατζίδικο «Ελληνικό»

Το σουβλατζίδικο «Ελληνικό», στο Ελληνικό, κάνει το καλύτερο τυλιχτό με μπιφτέκι από το 1990

To σουβλατζίδικο «Ελληνικό» βρίσκεται επί της Ιασωνίδου, λίγα λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό. Άνοιξε το ’90 και σερβίρει έναν τιτανοτεράστιο αριθμό τυλιχτών ημερησίως. Πόσα ακριβώς, κανείς δεν προλαβαίνει να μετρήσει. Υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος να πάρεις σουβλάκι από το «Ελληνικό». Να πας να το πάρεις. Στα 30+ χρόνια της λειτουργίας του, το «Ελληνικό» δεν υιοθέτησε το ντελίβερι, αφού ξέρει καλά ότι τα πλήθη θα συνεχίσουν να συρρέουν επιτόπου για το αχτύπητο μπιφτέκι του. Ξέρεις ότι κάτι καλό φτιάχνει ένα σουβλατζίδικο, όταν έχει την άνεση να σου πει «μολών λαβέ».

Σουβλατζίδικο «Ελληνικό»

Το «Ελληνικό» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που γρήγορα έγινε σταθμός – μεταφορικά και κυριολεκτικά – για κάθε πεινασμένο Ελληνικιώτη (ή Σουρμενιώτη), Γλυφαδιώτη etc. Ό,τι ώρα και να πας, κάποιος θα παίρνει τα σουβλάκια του, ενώ τα τρία τραπεζάκια απέξω έχουν πάντα σημάδια ότι κάποιος μόλις σηκώθηκε και δεν του ήταν εύκολο. Τι θα φας; Αρχικά, ό,τι και να πάρεις θα είναι καλό. Το τζατζίκι τους είναι άψογο και σπιτικότατο. Είτε πάρεις γύρο, είτε καλαμάκι (πες το όπως θες), όλα τα κρέατα είναι καθαρά και καλοψημένα. Η πίτα θα είναι λαδωμένη (σωστά) και η μερίδα μπόλικη.

Σουβλατζίδικο «Ελληνικό»

Η πρότασή μας, όμως, είναι τυλιχτό μπιφτέκι με ντοματούλα, κρεμμύδι και προαιρετικά πατάτα. Αγαπάμε και το καυτερό, αν το αντέχεις. Αν δεν το σηκώνεις, μην το παίξεις γενναίος και χαλάσεις την εμπειρία σου με αυτό το υπέροχο μπιφτέκι. «Χωρίς μια σος; Ένα τζατζίκι;» ίσως να διαμαρτυρηθείς... Χωρίς, αν αναζητάς την αυθεντική εμπειρία. Δεν κρίνουμε όμως.

Σουβλατζίδικο «Ελληνικό»

Γνωρίζουμε ότι το μπιφτέκι δεν είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στο σουβλάκι, αλλά του «Ελληνικού» είναι διαφορετικό. Φτιαγμένο παραδοσιακά με καλό ψωμάκι και φορμαρισμένο λίγο πιο flat από το συνηθισμένο, το μπιφτέκι του κύριου Φώτη είναι το κύριο έκθεμα του μαγαζιού. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες από το μέσο σουβλατζίδικο, με το τυλιχτό να κοστίζει γύρω στα 2.80€. Στην επόμενη βόλτα σου προς τα Νότια, κάνε μια στάση στο «Ελληνικό».

Λεωφόρος Ιασωνίδου 40, Ελληνικό, 21 0961 8704

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ