Tip of the day

Πού θα κάνεις μαθήματα face yoga (πες τα και φυσικό μπότοξ);

Δεν χρειάζεται μόνο το σώμα γυμναστική, αλλά και το πρόσωπο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η face yoga intructor, Αρετή Καφαντάρη
Η face yoga intructor, Αρετή Καφαντάρη

Η face yoga instructor Αρετή Καφαντάρη μας μαθαίνει την πιο φυσική μέθοδο που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και της έντασης

Ίσως έχεις κάνει yoga, αν όχι, ενδεχομένως να είναι στα πλάνα σου. Ωστόσο, γνώριζες ότι υπάρχει αντίστοιχη γυμναστική και ευεξία για το πρόσωπο; Και αν ναι την έχεις δοκιμάσει; Η face yoga είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος αντιγήρανσης και πρόληψης για πρόσωπο και λαιμό. Αντιμετωπίζει ρυτίδες, κύκλους κάτω από τα μάτια,τη χαλάρωση στα μάγουλα και στις ρινοπαρειακές -ρυτίδες δίπλα από τη μύτη και το στόμα, το διπλοσάγονο κ.ά.  Ιδανική για σένα που φοβάσαι τις βελόνες, αλλά και για εσένα που είσαι ταγμένη αντιρρησίας του μπότοξ, αλλά θες το δέρμα σου να αντανακλά τον 20χρονο εαυτό σου. Τα θες όλα δικά σου; Ίσως τελικά και να γίνονται.

«Η face yoga βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις κρέμες περιποίησης και στο μπότοξ ή αλλιώς είναι το φυσικό μπότοξ», αναφέρει η face yoga instructor Αρετή Καφαντάρη. Πρόκειται για μια ολιστική μέθοδο με ασκήσεις σύσφιξης και ενδυνάμωσης -αντίστοιχη με αυτές στους τετρακέφαλους- αλλά και χαλάρωσης, π.χ. για να αποφεύγεται η γνωστή και εκνευριστική ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει τεχνικές μασάζ και δαχτυλοπιέσεις. «Το πρόσωπο και ο λαιμός μας έχουν περίπου 57 μυϊκές ομάδες, οι οποίες χρειάζεται να γυμναστούν και να ενεργοποιηθούν ακριβώς με την ίδια λογική που γυμνάζουμε το σώμα μας», προσθέτει η Αρετή, η οποία αφού έκανε μια στάση και στις 3 ηπείρους για να γίνει yogie expert (εκπαίδευση σε Λονδίνο, Ιαπωνία, ΗΠΑ) σήμερα κάνει διαδικτυακά μαθήματα face yoga και skin coaching- δεύτερη άγνωστη λέξη;-, δηλαδή το σωστό skin care routine για ενυδατωμένο και ελαστικό δέρμα. Ειδική και σε αυτό, καθώς εργαζόταν για 18 χρόνια σε εταιρίες καλλυντικών.

Τι μπορεί να περιλαμβάνουν όμως οι ασκήσεις face yoga; Απ’ ότι με ενημέρωσε η Αρετή η άσκηση «ψαράκι» είναι μια από τις κλασικές και αγαπημένες θα προσθέσω εγώ- θα καταλάβεις γιατί. Η διαδικασία έχει ως εξής: ρουφάμε τα μάγουλά μας, και κινητοποιούμε το χαμόγελό μας από  τα ζυγωματικά και όχι από τα μάτια, όπως συνηθίζουμε. Αποτέλεσμα; Ανύψωση και τόνωση των ζυγωματικών και εμφανής μείωση των ρινοπαρειακών γραμμών. Bye bye fillers! Για την αντιμετώπιση του διπλοσάγονου -αιώνιο ζήτημα (ειδικά στις φωτογραφίες…), η κατάλληλη άσκηση είναι τα «φιλιά ψηλά», κοιτάμε το ταβάνι και στέλνουμε επαναληπτικά φιλιά (τη δεδομένη στιγμή χωρίς παραλήπτη).

Τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω Zoom έχουν διάρκεια 1 ώρα και είναι είτε ατομικά Face to Face (55€), είτε ομαδικά έως 8 άτομα (15€) και αφορούν όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, γιατί όσο σημαντική είναι η αποκατάσταση άλλο τόσο είναι και η πρόληψη. Πέρα από την επιλογή live μαθήματος, υπάρχουν και τα έτοιμα προγράμματα, πακέτα 6 εβδομάδων για όλο το πρόσωπο 6 weeks Face Natural Lifting και 28 ημερών για μια συγκεκριμένη ζώνη προσώπου, όπως μάτια, στόμα ή λαιμό και πηγούνι. Δηλαδή βιντεοσκοπημένα μαθήματα των 4-5 λεπτών που συνιστάται να γίνονται σε καθημερινή βάση. Θα τα βρεις στο faceyogaforall. Αν είσαι από τους οπτικούς και περισσότερο old- school τύπους που προτιμάς τη διδαχή από βιβλία, ακόμα και αν αυτά είναι ηλεκτρονικά, προμηθεύσου το e-book της Αρετής, που όπως μαθαίνω είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που πραγματεύεται τη face yoga.  

Με τη face yoga, μαθαίνεις να αποφεύγεις τις αντανακλαστικές κινήσεις που «σπάνε» το δέρμα και έτσι το πρόσωπο γίνεται πιο νεανικό.Στα plus είναι ότι αντιμετωπίζονται ο πονοκέφαλος και ο ύπνος γίνεται πιο ποιοτικός. Το πιο σημαντικό όμως, σύμφωνα με την yoga expert- και θα συμφωνήσω- είναι η μεγάλη σύνδεση που αποκτάς με το πρόσωπο σου και αυτό σε βοηθά στην αυτοβελτίωση. «Οι γυναίκες όσο μεγαλώνουν αποφεύγουν να κοιτούν τον καθρέφτη, αλλά με τη face yoga μαθαίνεις (να αγαπάς) τον εαυτό σου», μοιράζεται η Αρετή.   

Η face yoga intructor, Αρετή Καφαντάρη

Το πρόσωπο αλλάζει όψη ακόμη και μέσα σε 6 συνεδρίες της μίας ώρας, ωστόσο τίποτα δεν κάνει θαύματα. Το γνωστό ρητό «αν το αφήνεις, σε αφήνει» ισχύει και εδώ. Το μυστικό είναι η συνέπεια και η εβδομαδιαία δέσμευση (τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα), για να δούμε ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες, σε αντίθεση με το μπότοξ, έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Tip: Οι ασκήσεις γίνονται πιο σωστά με εξαρτήματα όπως face roller και πέτρα guasha.

Website, Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ