Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο αυθεντικό λιβανέζικο της Γλυφάδας

Για τυλιχτά με φρέσκο κρέας ή λαχταριστό φαλάφελ

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kammoun

Το Kammoun είναι το λιβανέζικο του «δρόμου» που έλειπε από τη Γλυφάδα

Δύο άτομα τρέχουν το Kammoun («Κύμινο» σε μετάφραση) εδώ και τρεις μήνες, ο ιδιοκτήτης και ο σεφ. Στη Δημητρίου Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα, φτιάχνουν λιβανέζικο «του δρόμου» με μια απλή λογική: φρέσκα υλικά, παραδοσιακές συνταγές, σπιτικό φαγητό. Φαίνεται, ακούγεται και μυρίζει κι απ’ έξω. Ακούς την παραδοσιακή ανατολίτικη μουσική και τα μπαχάρια πλημμυρίζουν την όσφρησή σου. Έχει δυο τρία τραπεζάκια και μια μπάρα, με κάτι πανέμορφες πήλινες κανάτες.

Kammoun

Στο Kammoun θα βρείτε τυλιχτά και μερίδες, με πρωταγωνιστές – κατά προτίμηση – το wrap με φαλάφελ και τo shawarma με ολόφρεσκο μοσχαρίσιο κιμά ή καθαρό στήθος κοτόπουλο. O σεφ Soheil κατέχει τα μυστικά της αυθεντικής Λιβανέζικης κουζίνας. Αν καθίσετε ή παραγγείλετε, δοκιμάστε μια δροσερή Foul, ένα παραδοσιακό χούμους ή το αυθεντικό Baba Ganoush με ψητές μελιτζάνες και τραγανή πράσινη πιπεριά. Εκτός των προαναφερθέντων, το «on the go» μενού του Kammoun περιλαμβάνει και τυλιχτό με ζουμερό κοτόπουλο Tawook, αλλά και ένα χορταστικό σάντουιτς με τηγανητές πατάτες και λαχανικά.

Kammoun

Πλούσιος είναι ο κατάλογος με τις σαλάτες: Ξεχωριστή, η ομώνυμη του μαγαζιού, «Kammoun», με κύρια συστατικά τα ρεβίθια και τα παντζάρια. Fattoush, Tabouleh και σαλάτα με φαλάφελ. Γενικώς, ένα μεγάλο θετικό του Kammoun είναι το πόσο vegetarian και vegan-friendly κατάλογο έχει.

Οι τιμές είναι προσιτές (ένα τυλιχτό με φαλάφελ θα σας κοστίσει γύρω στα 4 ευρώ) και δεδομένου ότι, μέσα σε 5 λεπτά, έχεις πάρει ένα πεντανόστιμο λιβανέζικο τυλιχτό στο χέρι κι έχεις γίνει καπνός, το Kammoun γίνεται ένας πολύ ελκυστικός σταθμός κοντά στο εμπορικό τετράγωνο της Γούναρη. Οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν καλά ότι λείπουν τέτοια «στριτάδικα» με ανατολίτικες γεύσεις. Και το λιβανέζικο είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μας.

Kammoun

Στην εποχή της ιλιγγιωδώς αυξανόμενης ακρίβειας, ο Wael Ladki– ιδιοκτήτης του Kammoun – δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών. Παίρνει τα λαχανικά του φρέσκα από τη λαϊκή και χρυσοπληρώνει το κρέας του. Ο Wael είναι πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος, φωτογράφος και φωτορεπόρτερ. Γενέτειρά του είναι η Βηρυτός, ενώ έχει ζήσει στο Παρίσι όπου του έλειπε η θάλασσα και ύστερα στο Ντουμπάι. Η κουζίνα του Kammoun είναι η απευθείας σύνδεση με το «σπίτι» για τον Wael και με το σπιτικό λιβανέζικο για όλους εμάς.

Δημητρίου Γούναρη 122, Άνω Γλυφάδα, 2117503900,  Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο: 12μ.μ – 10 μ.μ, www.kammoun-gr.com, Fb: Kammoun Lebanese Street Food, Instagram: @kammounstreetfood_gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ