Στο Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια όλοι πάνε για τους αναπάντεχους μεζέδες
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Μίλτος Αρμένης γνώρισε τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο. Έξτρα ταλαντούχος σεφ ο πρώτος, έμπειρος επιχειρηματίας ο δεύτερος, έβαλαν στοίχημα και το κέρδισαν. Το Bocas Meze, που άνοιξαν οι δυο τους, είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο στην (πάντα μερακλού) Νέα Φιλαδέλφεια, σερβίρει tapas και ιντριγκαδόρικους μεζέδες, με περιγραφές που δεν φτάνουν συχνά στα αυτιά μας. Πόσες φορές έχεις βρεθεί, για παράδειγμα, μπροστά σε μερικές τροφαντές γαρίδες γαρδούμπα ή σε ένα αρωματικό σουτζουκάκι… τόνου;
Το καταπληκτικό με την κουζίνα του Μίλτου, όμως, είναι ότι ακόμα και τα πιο παράξενα στο άκουσμα πιάτα αποκτούν νόημα όταν τα δοκιμάζεις. Γιατί, όταν ο Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει, πασπαλίζει το φαγητό με το δικό του «αλατοπίπερο»: ένα συνδυασμό από τις γευστικές μνήμες της διττής του καταγωγής (Ισπανία και Κέρκυρα) και μιας έμπειρης, αχαλίνωτης δημιουργικότητας. Και είναι αυτό ακριβώς το καρύκευμα που κάνει όλη τη διαφορά. Έτσι, θα δοκιμάσεις ένα μοσχαρίσιο μάγουλο σοφρίτο που λιώνει σε κάθε μπουκιά, κάτι συγκλονιστικά σουτζουκάκια τόνου που ακουμπούν περήφανα πάνω σε μια κρέμα πατάτας, αλλά και το ωραιότερο κοκκινιστό πρόβατο που έχεις φάει σε αυτή τη ζωή, το οποίο συνοδεύεται με σιουφιχτά μακαρόνια και κρέμα γραβιέρας. Το πιάτο ωστόσο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι (και δεν λείπει) είναι οι γαρίδες… γαρδούμπας. Τυλίγονται με το έντερο και την μπόλια του αρνιού, ύστερα ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται μπροστά σου αχνιστές και πεντανόστιμες.
Αν, τώρα, προτιμάς να έρθεις μόνο για ποτό, νηστικός δεν θα μείνεις, αφού με την παραγγελία κρασιού, ούζου ή τσίπουρου έρχονται μαζί και διάφορα tapas ημέρας - έκπληξη (ανάλογα με τα κέφια του σεφ) που θα συνοδεύσουν το αλκοόλ, ακριβώς όπως θα γινόταν και σε ένα βολιώτικο τσιπουράδικο. Κι ακριβώς όπως εκεί, έτσι κι εδώ θα περάσεις αξέχαστα (νόστιμα).
Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2580908
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.