Tip of the day

Πού στο κέντρο θα φας σούπερ νόστιμα κεφτεδάκια μαζί με τέλεια κοκτέιλ;

Τα συνοδεύεις και με τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λobby

Στο Λobby, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis στο Σύνταγμα φτιάχνουν τα τέλεια κεφτεδάκια

Όταν ακούς τη λέξη “Lobby” ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα ένας ψυχρός χώρος υποδοχής με περιστρεφόμενες γυάλινες πόρτες και μία receptionist με το μαλλί κότσο. Σίγουρα δεν φαντάζεσαι πληθωρικά burgers, ωραία cocktails και τα καλύτερα κεφτεδάκια που έχεις φάει εδώ και καιρό. Κι όμως αυτό ακριβώς το σκηνικό φιγουράρει στην πλαϊνή είσοδο του λαμπερού ξενοδοχείου Electra Metropolis, εδώ όπου τον τελευταίο χρόνο έχει στηθεί ένα φανταστικό burger project με την ιντριγκαδόρικη ονομασία «Λobby».

Λobby

Το Λobby υπάρχει για εκείνες τις δύσκολες ώρες μετά το γραφείο ή ενδιάμεσα στα ψώνια, όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι νόστιμο μαζί με φίλους, συζητώντας και τσουγκρίζοντας με (πραγματικά τέλεια) cocktails, ενώ ταυτόχρονα αφουγκράζεσαι τον παλμό της πόλης. Πρωταγωνιστές στο Λobby είναι τα αφράτα burgers και τα sliders (δηλαδή μικρά μπεργκεράκια), τα οποία εκτός από πραγματικά πολύ νόστιμα είναι και σχετικά αναπάντεχα (θα βρεις ας πούμε burger με prime Wagyu ή burger προβατίνας). Εγώ, όμως, πάω και ξαναπάω (και) για τα κεφτεδάκια

Λobby

Όπως και κάθε πιάτο στον κατάλογο, αυτά εδώ δεν είναι συνηθισμένα κεφτεδάκια. Πλάθονται με κιμά Black Angus, σερβίρονται με γλυκοκαυτερή σος και είναι τόσο νόστιμα που για μια στιγμή σε κάνουν να ξεχνάς τα κεφτεδάκια της γιαγιάς σου. Με ωραία κρούστα, τραγανά στο εξωτερικό τους, μαλακά μέσα, πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα μοιραστείς, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θες είναι να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου. Μαζί παίρνεις το απαραίτητο ταίρι που ακούει στο όνομα «τηγανιτή πατάτα» (και που εδώ αγγίζει την τελειότητα) και ένα (ακόμη) cocktail από την εξαιρετική cocktail list (θα δυσκολευτείς να διαλέξεις, είναι όλα τους υπέροχα…). Είδες; Είσαι κιόλας ευτυχισμένος.

Απόλλωνος & Βουλής Σύνταγμα, 2141006225, Καθημερινά 13.00-01.00, Fb: Lobby Athens, Instagram: @lobby_athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ