Tip of the day

Πού θα βρεις σουβλάκι από μισό έως 3 μέτρα;

Κι άλλοι αγαπήσαμε, έτσι δεν κάναμε…

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουβλάκι με το μέτρο

Στο «Στέλιος – Σουβλάκι με το μέτρο» στο Κερατσίνι θα φας το μεγαλύτερο σουβλάκι της πόλης

Ούτε μισό, ούτε ένα, ούτε δυο αλλά τρία μέτρα σουβλάκι (με το συμπάθιο) ετοιμάζεται με την απαράμιλλη ταχύτητα του γνώστη μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού. Πέφτουν κάτω 13 λαχταριστές πιτούλες, έπειτα τα ζουμερά σουτζουκάκια, σειρά έχει το μπόλικο κρεμμυδάκι από κάτω προς τα πάνω, ντομάτα να ρέει, τζατζίκι τόσο όσο και στο τέλος ο κυρ Στέλιος πασπαλίζει πάπρικα γλυκιά και αλατάκι. Ο μερακλής ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου δηλώνει πως «στο καλό σουβλάκι πατάτες δεν βάζουμε» (ένα πλήγμα για μένα ωστόσο αυτό, αλλά…). Μαζί με εκείνον 6 άτομα ξεκινούν και το τυλίγουν σφιχτά, το σηκώνουν προσεκτικά και το φέρνουν λίγο πίσω. Στη συνέχεια τo ακουμπούν σε ένα τραπέζι, είναι όντως 3 μέτρα, εντυπωσιακό ότι και να πεις, μοσχοβολάει. Η παλιά ταμπέλα στην είσοδο του δημοφιλούς σουβλακοspot στο Κερατσίνι «Σουβλάκι-Γιαουρτλού Κεμπάπ Στέλιος» δεν σου γεμίζει στην αρχή το μάτι, μέσα όμως γίνονται… θαύματα! Στους τοίχους στιγμιότυπα από παλιές ελληνικές ταινίες.

Ήταν η Τζένη Μελιτά –μέγας γνώστης σε ό,τι αφορά προτάσεις φαγητού- που μου το πρωτοσύστησε. «Σουβλάκι με το μέτρο έχεις φάει;» Απαντάω όχι, μου λέει «περίμενε και θα δεις» και λίγες ώρες μετά τα DΜ του Instagram account μου κατακλύζονται από το σουβλάκι 3 μέτρα του Στέλιου.

Σουβλάκι 3 μέτρα αυστηρά για...μερακλήδες! | 28/02/2022 | ΕΡΤ

Από το 1987 βρίσκεται ο Στέλιος στο Κερατσίνι. Πολλοί καλλιτέχνες – μέχρι και ο Καζαντζίδης που, μαθαίνω, προτιμούσε το σουβλάκι του με σουτζούκι, κεμπάπ ή παστουρμά- έχουν απολαύσει τις μεριδάρες του. Ο ιδιοκτήτης δούλευε από παιδάκι στον Αβραάμ στην Δραπετσώνα και έμαθε τα μυστικά για το καλό σουβλάκι δίπλα στους καλύτερους της περιοχής. Σήμερα στο «Σουβλάκι με το μέτρο» θα γευτείς και τη γνωστή «μπόμπα», με τρεις σούβλες κρεατικών της επιλογής σου και ό,τι υλικά θέλεις. Πεντανόστιμο κεμπάπ, σουτζούκι καυτερό, φρεσκότατο χοιρινό γύρο ή ένα μιξ γκριλ με τρεις διαφορετικές σούβλες σε ένα τυλιχτό. Οι ιδιαίτερες πίτες, τις οποίες κάνει ειδική παραγγελία εδώ και χρόνια είναι ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει στο είδος. Ο Στέλιος φτιάχνει σουβλάκι που ξεκινάει από μισό μέτρο και φτάνει μέχρι όσο του πεις. Και μάλιστα στις συνήθεις για σουβλάκια τιμές.

O Στέλιος – Σουβλάκι με το μέτρο, Επικούρου 1, 2104004896 και 2104328419

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ