Tip of the day

Πού θα φας το καλύτερο hot dog της Γλυφάδας μαζί με ραπ βραδιές

Hot Dog στο καλύτερο «street» στέκι της Άνω Γλυφάδας

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hood Dog

Το Hood Dog κάνει το τέλειο hot dog, πάρτι και ραπ συναυλίες σε μια γειτονιά της Άνω Γλυφάδας

Το Hood Dog φτιάχνει φοβερό hot dog (και όχι μόνο), αλλά αυτό που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, είναι η σχέση του με τη γειτονιά. Όπως μου εξηγεί ο Θάνος Κουτσολάμπρος, ένας από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού, «το concept ήταν να φέρουμε την κουλτούρα της «πλατείας» και του «δρόμου» σε ένα μαγαζί. Όλο έχει στηριχτεί πάνω σε αυτό, από τη μουσική μέχρι το interior και το φαγητό». Στημένο δίπλα ακριβώς στον Άγιο Τρύφωνα, στην Άνω Γλυφάδα, το Hood Dog έγινε αμέσως στέκι, για πολλούς λόγους.

Αρχικά, όποιο και να ήταν το concept, δε θα πετύχαινε χωρίς φαγητό που σε κάνει να έρχεσαι ξανά και ξανά. Το μενού του Hood Dog είναι ο ορισμός του «food porn». Οι επιλογές είναι μετρημένες, προσεγμένες και πάντα χορταστικές. Οι τιμές των hot dog του κυμαίνονται μεταξύ 5€ (για ένα κλασικό hot dog απ’ όλα με άπειρες πατάτες) και 7€ (για ένα vegetarian hot dog με πεντανόστιμη truffle mayo και άπειρες πατάτες).  Ρωτάτε αν θα σας χορτάσει ένα; Αναρωτιόμαστε αν θα καταφέρετε να καθαρίσετε το πιάτο σας… Ένα μεγάλο θετικό στο μενού του Hood Dog, είναι ότι αν δε γουστάρεις και τόσο το λουκάνικο Φρανκφούρτης, έχεις πολύ καλές εναλλακτικές. Μπορείς να πάρεις hot dog με chili con carne, pastrami, chorizo, τηγανητό κοτόπουλο, ή και μανιτάρι, καθένα με τη δική του, τελειοποιημένη συνταγή. Για συνοδευτικά, απλές σαλατούλες, mozzarella sticks, corn dogs, onion rings και άλλα συναφή, κι επιδόρπιο cheesecake ή το άψογα ονομασμένο «munchies munchie», ένα γλυκό hot dog με καραμελωμένη μπανάνα, πραλίνα φουντουκιού, τριμμένο OREO και σοκολάτα γάλακτος.

Hood Dog

Η «underground» ταυτότητα του Hood Dog και η σχέση του με την κουλτούρα της πλατείας και της γειτονιάς, δεν είναι μόνο αισθητική. Τα παιδιά οργανώνουν πάρτι για όλη την Τερψιθέα στο μαγαζί, ενώ έχουν στήσει και ζωντανές, ραπ συναυλίες.«Κάναμε λάιβ για να γιορτάσουμε την παρουσία μας στον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο του μαγαζιού, φέρνοντας DJs όπως ο DJ the Boy και ράπερς όπως ο Μικρός Κλέφτης. Είχαμε διοργανώσει ακόμα ένα πάρτι με τοπικούς ράπερς, ώστε να δώσουμε και την ευκαιρία σε νέα άτομα που αγαπούν την street κουλτούρα και την ραπ μουσική, να δείξουν τη φάση τους μπροστά σε ένα κοινό», μου λέει ο Θάνος για τα events στο μαγαζί.

Hood Dog

«Η ουσία είναι ότι είναι ένα μαγαζί της περιοχής μας, από παιδιά της γειτονιάς μας, φίλους μας. Και μας δώσαν ένα βήμα να πούμε μερικά κομμάτια, να μας ακούσουν μερικοί που δε μας ήξεραν, αλλά κυρίως να περάσουμε καλά», μου λέει ο Χρήστος, που ράπαρε μαζί με τον Νεκτάριο έξω από το Hood Dog ως «Nek&Josey».

Hood Dog: Δημητρίου Βερελή 49, Γλυφάδα, 210 9601927
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 6:00μ.μ. – 4:00π.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ