Tip of the day

Πού μπορείς να κάνεις καινούργιο το παλιό σου ποδήλατο

Εκεί μπορείς να επισκευάσεις ή να αναβαθμίσεις το ποδήλατό σου, να βρεις και vintage ποδήλατα

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vintage Bicycle Salon

Vintage Bicycle Salon, το ποδηλατάδικο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που μπορεί να δώσει νέα ζωή στο παλιό σου ποδήλατο

Έκθεση με 50 περίπου vintage ποδήλατα -μερικά μάλιστα κρέμονται από ψηλά- αλλά και frames, μπλούζες ποδηλασίας τριγύρω, κάδρα με τους πιο γνωστούς ποδηλάτες του κόσμου και στο βάθος ο χώρος του service. Είναι το ατμοσφαιρικό «Vintage Bicycle Salon», το ποδηλατάδικο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι από το Πεδίον του Άρεως το οποίο είναι μάλιστα και σημείο συνάντησης των ανθρώπων που απαρτίζουν την ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας. Εδώ μπορείς να κάνεις από ένα απλό service σε όλων των ειδών τα ποδήλατα (mountain bikes, ποδήλατα δρόμου, αγωνιστικά, παιδικά κ.ά) μέχρι να βρεις συλλεκτικά ποδήλατα για να αγοράσεις. Όπως το γερμανικό NSU 1954 -που αποτελεί το πιο παλιό ποδήλατό του-, το Colnago Master Piu, δυο Pinarello, το Faggin Competition. Κυρίως όμως μπορείς να ξαναδώσεις ζωή στα δικά σου vintage ποδήλατα.

Vintage Bicycle Salon

O Γιώργος Πολυμήλης μεγάλωσε κάνοντας ποδήλατο στους χωματόδρομους και στις αλάνες του Περισσού και της Νέας Ιωνίας παρέα με τους κολλητούς του. Από το 2009 άρχισε συστηματικά να κάνει ανακατασκευές ποδηλάτων στο υπόγειο του σπιτιού του, ενώ το 2014 αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα δημιουργώντας τον δικό του ξεχωριστό χώρο για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Σήμερα στο spot του, το Vintage Bicycle Salon, επισκευάζει και αναβαθμίζει ποδήλατα. Αυτό που απολαμβάνει όμως περισσότερο είναι να κάνει αναπαλαιώσεις ποδηλάτων που βρίσκει ο ίδιος (έχει βέβαια και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που βρίσκουν επίσης ποδήλατα) και να τα διαθέτει μετά προς πώληση - μπορείς ακόμη και «κατά παραγγελία», να του πεις δηλαδή τι ψάχνεις και να ψάξει να στο βρει. «Το ποδήλατο είναι ιδέα, ψυχοθεραπεία, σου δίνει ελευθερία, δεν σε γυμνάζει απλά. Προσωπικά το χρησιμοποιώ χειμώνα - καλοκαίρι για τις μετακινήσεις μου. Μου αρέσει να αναπαλαιώνω ποδήλατα και να δημιουργούν οι άνθρωποι νέες αναμνήσεις με αυτά».

Vintage Bicycle Salon

Η έκθεση του με τα vintage ποδήλατα ανανεώνεται ανά τρίμηνο, ένα σέρβις μπορεί να πάρει από 1-3 ώρες ενώ η ανακατασκευή ενός ποδηλάτου μπορεί να διαρκέσει από 20-25 μέρες. Χρησιμοποιούν τους κατάλληλους σκελετούς, τους βάφουν με ιδιαίτερους κωδικούς χρωμάτων της επιλογής σου, ή τοποθετούν γνήσια ανταλλακτικά και αυτοκόλλητα, και δημιουργούν ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο. Στο τέλος το παίρνεις μαζί με υπογεγραμμένο πάπυρο γνησιότητας! Το πόσο θα κοστίσει μια αναπαλαίωση εξαρτάται από το με τι σωλήνες είναι φτιαγμένο το frame του ποδηλάτου, από τα ανταλλακτικά, σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκελετός και μετά αν είναι αχρησιμοποίητο κ.ά, αλλά μια μέση τιμή μπορεί να είναι από 550 ευρώ και άνω. Αν θέλεις να φτιάξεις το ποδήλατο των ονείρων σου, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι κατάλληλοι.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 28, Aθήνα, 210 8819434

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ