Tip of the day

Πού θα κάνεις δωρεάν μαθήματα ασιατικής κουζίνας;

Μάθε πώς να μαγειρεύεις κινέζικα, κορεάτικα, ταϊλανδέζικα, ιαπωνικά πιάτα και φυσικά σούσι

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των Wok shop
Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των Wok shop

Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των καταστημάτων ασιατικών τροφίμων Wok Shop Συντάγματος, Κηφισιάς και Γλυφάδας

Πριν κάποια χρόνια θέλαμε λεξικό για να κατανοήσουμε τα υλικά ασιατικών πιάτων. Σήμερα όχι μόνο ξέρουμε να τα αναγνωρίζουμε -ας είναι καλά ο Σωτήρης Κοντιζάς- αλλά και τα τιμάμε δεόντως. Στο χέρι σαν street food, στο αγαπημένο μας εστιατόριο, σαν φαγητό της παρέας τα Σάββατα στο σπίτι, στην πρόταση για ασιατικό φαγητό όλοι θα συμφωνήσουμε. Όμως, αν και πεντανόστιμο, είναι κομματάκι δύσκολο στην παρασκευή. Με τα μαθήματα Learn to Wok ίσως διαπιστώσουμε ότι τελικά είναι πιο εύκολο από ότι νομίζουμε.

Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των Wok shop

Και τα τρία καταστήματα του Wok Shop (Συντάγματος, Κηφισιάς και Γλυφάδας), εκτός από το asian market όπου πωλούν προϊόντα, έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό αυτόνομο χώρο με open kitchen για να υποδέχονται οι σεφ τους κάθε food lover που θέλει να μάθει να φτιάχνει τις αγαπημένες του ασιατικές γεύσεις. Κάθε εβδομάδα –συνήθως κάθε Τετάρτη- οργανώνονται δωρεάν μαθήματα ασιατικής μαγειρικής που διαρκούν περίπου 1 ώρα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις συμμετοχή τηλεφωνικά στο κατάστημα που σε βολεύει. Το πιάτο ανακοινώνεται στα social media του Wok Shop λίγες μέρες πριν. Επειδή, τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα είναι αρκετά –περίπου 25-, δεν υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην κουζίνα, όμως μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις σαν καλός μαθητής και φυσικά στο τέλος να δοκιμάσεις τα πάντα.  

Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των Wok shop

Υπάρχει και η δυνατότητα prive μαθημάτων επί πληρωμή. Μέσα από το wokshop.gr ή τηλεφωνικά απευθείας στα καταστήματα, μπορείς να αγοράσεις το prive μάθημα που προτιμάς που είναι για δύο άτομα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, από απλές προτάσεις έως πιο εξειδικευμένα πιάτα, όπως μαθήματα μαγειρικής buns (41,20€), classic stir fry noodles (47,70€) και maki sushi rolls (50,50€). Εννοείται πως εδώ συμμετέχεις και στο μαγείρεμα –«hands on cooking lessons». Και σε αυτή την περίπτωση, στο τέλος δοκιμάζουμε ό,τι φτιάξαμε και τα πιάτα του σεφ (…που σίγουρα είναι και πιο πετυχημένα). Επομένως, κάθε μάθημα βασίζεται σε 3 άξονες: παρουσίαση υλικών και εκτέλεσης, hands on συμμετοχή με τη βοήθεια του σεφ και γευστική δοκιμή –τρίπτυχο που δε χάνει ποτέ.

Learn to Wok: μαθήματα ασιατικής μαγειρικής στην κουζίνα των Wok shop

Μαθαίνουμε πως στο κατάστημα της Γλυφάδας υπάρχουν 12 hands on θέσεις με δικό τους εξοπλισμό μαγειρικής η κάθε μία. Ό,τι πρέπει για κάποιο μίνι πάρτι ή εταιρικό event. Αν κάποιος θελήσει μάθημα tailor made (π.χ. άλλη συνταγή που δεν υπάρχει στο site), δεν έχει παρά να επικοινωνήσει απευθείας με το κατάστημα.

www.wokshop.gr

Τηλ: 21 0620 6008
Facebook: Wok Shop
Instagram: wok_shop

Wok Shop Σύνταγμα: 
Σκούφου 2-4, Πλ.Συντάγματος

Wok Shop Κηφισιά: Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη

Wok Shop Γλυφάδα: Λεωφ. Ποσειδώνος & Δούσμανη 5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ