Tip of the day

Πού θα βρεις το after μπαρ του νταλκά

Το στέκι όσων αγαπούν την καλή παλιά ελληνική μουσική και είναι ανοιχτό μέχρι το πρωί

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίμερος.
© Κυριακή Δεμίση

‘Ίμερος: Το bar που γίνεται after με δυνατό ελληνικό ρεπερτόριο

Ήξερες ότι ο Ίμερος στην μυθολογία ήταν η θεότητα που συμβόλιζε την σφοδρή ερωτική επιθυμία; Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με την ζωή του, μας αρκεί όμως πως ήταν γιος του Άρη και της Αφροδίτης. Ίμερος είναι και το όνομα του μπαρ στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, απέναντι από το πεδίο του Άρεως. Ένα μπαρ που τα τελευταία 4 χρόνια έχει αποκτήσει πιστό κοινό που αγαπάει το παλιό, ποιοτικό ελληνικό ρεπερτόριο. Και έχει γίνει στέκι για πολλές πονεμένες καρδιές…

Θα τραγουδήσεις τον «Έρωτα Αρχάγγελο» του Δημήτρη Μητροπάνου, θα κλάψεις με το «Διθέσιο» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και θα χορέψεις αγκαλιασμένος με τους φίλους σου –ή και κάποιον άγνωστό σου- την «Ανδρομέδα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ο χαμηλός φωτισμός, η ξύλινη μεγάλη μπάρα, τα κάδρα και οι καθρέφτες με τις σκαλιστές λεπτομέρειες, συνθέτουν ένα μυσταγωγικό σκηνικό. Ωραίο spot το stand στην τζαμαρία, που βλέπεις τα ταξί και τα πρώτα πρωινά λεωφορεία να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ιμερος.

Ο κόσμος είναι ετερόκλητος, δεν έχει σημασία η ηλικία, η δουλειά που κάνεις ή το κοινωνικό status. Στον Ίμερο, μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Να χορέψεις, να απολαύσεις το ποτό σου, να ανταλλάξεις φιλικές κουβέντες με τις διπλανές παρέες, να φλερτάρεις και να μην ντραπείς να  δώσεις συμβουλές στον τύπο που περνάει ερωτική απογοήτευση και ήρθε να το διασκεδάσει αλλά τελικά τον βρίσκει η βραδιά στα σκαλιά που πάνε προς τις τουαλέτες.

Στον Ίμερο μπορείς να έρθεις να πιείς ποτό μετά τις 10 το βράδυ, αλλά το αδιαχώρητο γίνεται μετά τις 3 (οπότε αν θες να βρεις θέση έλα λίγο νωρίτερα) και η καλή ελληνική μουσική συνεχίζει ακόμα και μετά το ξημέρωμα. Παίζει μουσική έξι ημέρες την εβδομάδα. Ποτέ την Δευτέρα.

Imeros, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 2, 2108224104

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ