Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο σπέσιαλ banana bread των Ιλισίων

Αφράτο ψωμί και μπόλικη χειροποίητη μαρμελάδα μπανάνας με βασικό συστατικό το ουίσκι

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Banana bread

Στο Lot 51 σερβίρουν μια πρωτότυπη εκδοχή banana bread, σε γενναία ποσότητα, με «ινσταγκραμμική» εμφάνιση

Στην εποχή του healthy lifestyle οι εύκολες, υγιεινές συνταγές δίνουν και παίρνουν στα social media. Μέσα από τα εκατομμύρια βιντεάκια έχει αναδειχθεί όσο κανένα άλλο ένα γλυκό: είναι το περίφημο banana bread. Με αφορμή το trend στα social media και τη μανία του κόσμου πολλά καφέ το συμπεριέλαβαν στο μενού τους. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι και εγώ ένα από τα θύματα της τάσης, το banana bread είναι και δική μου αδυναμία και όποτε πέφτω πάνω του σε κάποιο κατάλογο, το παραγγέλνω. Στο καφέ Lot 51 που βρίσκεται στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, βρήκα το καλύτερο banana bread της περιοχής.

LOT 51

Οι experts λένε ότι το σωστό banana bread πρέπει να έχει έντονη γεύση μπανάνας και να αφήνει μια απαλή αίσθηση στο στόμα, χωρίς να θρυμματίζεται. Το banana bread του Lot 51 περνάει το τεστ και με το παραπάνω και προσφέρει αφράτο κέικ μπανάνα σερβιρισμένο με μπόλικη χειροποίητη μαρμελάδα μπανάνας η οποία μάλιστα περιέχει ουίσκι. Ο συνδυασμός κορυφώνεται με τις πέρλες σοκολάτας στην κορυφή του, οι οποίες απογειώνουν και συγχρόνως στολίζουν το πιάτο. Η μερίδα του banana bread του Lot 51 είναι πραγματικά γενναία. Η εμφάνισή του αξίζει φωτογραφία, που μπορεί άνετα να ανέβει στο story σου. Το γλυκό θα το βρεις στην κατηγορία morning sweets treat του μενού, οι επιλογές της οποίας είναι διαθέσιμες από τις 8:00 μέχρι και τις 17:40.

Banana bread

Η πρώτη φορά που δοκίμασα το banana bread του Lot 51 ήταν ένα πρωί Σαββάτου που έπρεπε να κάνω δουλειά στο λάπτοπ μου και έψαχνα ένα ωραίο σποτ να καθίσω. Ανέβηκα στον πάνω  όροφο του καταστήματος, ένα σημείο του καφέ που δεν είχα προσέξει ως τότε. Γύρω μου υπήρχαν και άλλοι «κακόμοιροι» που είχαν βουτήξει στα λάπτοπ τους Σαββατιάτικα, πράγμα σχετικά παρήγορο για μένα. Η πραγματική ανακούφιση ήρθε όμως όταν έφτασε αυτό το banana bread στο τραπέζι μου. Το συνόδεψα με διπλό cappuccino. Εκτίμησα και τις επιλογές εναλλακτικού γάλακτος που διέθετε το κατάστημα, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και το γάλα αρακά. Δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου φαν ούτε της μπανάνας ούτε του αρακά, αλλά το banana bread του Lot 51 σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο cappuccino έχει γίνει πια το morning treat του Σαββάτου μου.

Banana bread

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα, 2111155024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ