Tip of the day

Πού θα βρεις σπάνια και τροπικά φυτά

Κάτω από τον Παρθενώνα σε περιμένει μια urban ζούγκλα

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rizom

Rizom Athens, το concept store όπου φυτά, έργα τέχνης, ιδέες και δημιουργοί συνυπάρχουν χωρίς ιεραρχία

Σε ένα παλιό συνεργείο, με ακάλυπτους τοίχους και έντονο το μεταλλικό στοιχείο, έχει σχεδιαστεί ένας δημιουργικός χώρος που τα φυτά αντιμετωπίζονται έτσι όπως τους αξίζει, δηλαδή σαν έργα τέχνης. Το Rizom Athens είναι ουσιαστικά μια γκαλερί φυτών, ένα concept store όπου έργα τέχνης, ιδέες και δημιουργοί συνυπάρχουν χωρίς ιεραρχία.

Rizom

Πρόκειται για μια ιδέα που υλοποιήθηκε από τον Vincent Theunissen και τη Θάλεια Παρασκευά τον Ιούνιο του 2021 και έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός όσων αγαπούν με πάθος τα φυτά. Όταν επισκεφθείς το Rizom, θα βρεις εντυπωσιακά, σπάνια, δυσεύρετα και τροπικά φυτά, όπου η Θάλεια και ο Βίνσεντ τα διαλέγουν ένα-ένα. Θα σε υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σε συμβουλεύσουν για το ποιο φυτό μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον χώρο, τις προτιμήσεις αλλά και τα γούστα σου, και βέβαια για το πώς να το φροντίζεις.

Rizom

Τοποθετημένα στον βιομηχανικό χώρο της Βούρβαχη, σε σημεία που αναδεικνύουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά τους, συνδυάζονται με τα κεραμικά και τα γλυπτά που επίσης στολίζουν τον χώρο. Συχνά πραγματοποιούνται διάφορα events και ομαδικές εκθέσεις, κάνοντας τον χώρο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την τέχνη και τα φυτά. Το Rizom μάλιστα αγαπάει τις φιλικές επισκέψεις-συνεργασίες για αυτό θα το βρεις σε διάφορα pop up events σε bars τις Αθήνας, όπου δημιουργεί κατάφυτες, εντυπωσιακές γωνίες.

Rizom

Η μορφή του χώρου αλλάζει καθημερινά, αναδεικνύοντας κάθε γοητευτική πλευρά των φυτών που στο Rizom αποτελούν έργα τέχνης, πλάι σε κεραμικά και γλυπτά. Στην περιπλάνησή σου ανάμεσα στις σπάνιες αλοκάσιες, τα αερόφυτα, τις ορχιδέες και τις εντυπωσιακές μονστέρες, θα μάθεις για τα μυστικά της περιποίησης και ευζωίας τους. Η Αθήνα γεμίζει με μικρές ζούγκλες, που δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στη ζωή μας. Μια επίσκεψη στο Rizom θα σε πείσει.

Rizom Athens, Βούρβαχη 3, 2109229367, μπορείς να παραγγείλεις και μέσω wolt

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ