Tip of the day

Σε ποιο εστιατόριο σου προσφέρουν λουλούδια για το σπίτι;

Και μάλιστα αγριολούλουδα μαζεμένα ένα-ένα από τον σεφ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Soil

Στο Soil οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν είναι μόνο γαστρονομικές, περιλαμβάνουν και λουλούδια που φεύγοντας παίρνεις για το σπίτι

Το Soil είναι από τα πιο λαμπερά και fine dining εστιατόρια της Αθήνας και μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin, chef –patron του είναι ο εξαιρετικός Τάσος Μαντής. Δεν είναι μόνο τα εκλεπτυσμένα, άφθαστης γεύσης και τεχνικής πιάτα του που κέρδισαν με τη μία τους foodies της Αθήνας, είναι και η ιδιαίτερη, «ποιητική» αύρα που γράφει παντού, όπου κι αν πέσει το μάτι σου στο εξαιρετικό αυτό εστιατόριο με τη zero waste φιλοσοφία.

Soil

Οι εκπλήξεις ξεκινάνε από το ότι πρέπει να χτυπήσεις το κουδούνι της παλιάς παγκρατιώτικης μονοκατοικίας για να μπεις! Συνεχίζονται με τα μοναδικά κεραμικά σκεύη σερβιρίσματος –μικρά έργα τέχνης του εργαστηρίου Mud Lab και της εικαστικού Έλιας Λαμπίρη, που τόσο ιδανικά ταιριάζουν με τις δημιουργίες του σεφ. Περνάνε στο πουγγί από χόρτα που πλέκει κάθε μέρα με τα χεράκια της η ομάδα της κουζίνας και είναι γεμάτο από βρώσιμα φυτά με  παράξενα ονόματα –άλυσσος, ύσσωπος, μαυροβότανο, σαμπούκο, σμυρνιό-, και που θα σου φέρουν να δοκιμάσεις. Καταλήγουν στο απίστευτης μυρωδιάς, ομορφιάς και… ποίησης μπουκέτο αγριολούλουδα που σου προσφέρουν και φυσικά θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας για να στολίσεις το σπίτι σου.

Soil

Είναι όλα μαζεμένα από το ιδιόκτητο κτήμα του Soil στο Αλεποχώρι (από εδώ προμηθεύονται και όλα τα ζαρζαβατικά που καθημερινά χρησιμοποιεί ο σεφ στα πιάτα του), δεν είναι ποτέ ίδια, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Τις μέρες που επισκέφθηκα το εστιατόριο μού έτυχε μια πανέμορφη σύνθεση από πευκοβελόνες, κέδρο, μυρτιές και κλαριά ελιάς. Καθώς ήταν και πεντάφρεσκα, κράτησαν μέρες στο μικρό βαζάκι του σπιτιού μου, σκορπίζοντας ένα λεπτό και εξαίσιο άρωμα στον χώρο και θυμίζοντάς μου πως τα ωραία πράγματα κρύβονται πάντα στις μικρές και τόσο σημαντικές λεπτομέρειες.

Soil

Soil: Φερεκύδου 5, 2107513505, Παγκράτι, soilrestaurant.gr, μενού 14 σταδίων 85 ευρώ, 9 σταδίων  65 ευρώ, κλειστά Κυριακή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ