Tip of the day

Πού θα βρεις το panettone με το πιο όμορφο packaging της VOGUE;

Τρως το γλυκό κι ύστερα στολίζεις το σαλόνι σου

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κουτιά panettone vogue
Panettone Vogue X San Carlo Pasticceria στο Tiny Athens

Στο Tiny Athens, θα βρεις panettone από το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο του Μιλάνου San Carlo, σε συνεργασία με τη VOGUE

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ, δώρα, στολισμοί, γλυκές νοστιμιές. Μια και θίξαμε το θέμα των γλυκών… εσύ σε ποιο team ανήκεις; Είσαι πιστός fan του μελομακάρονου ή του κουραμπιέ; Για εμένα, ωστόσο, ένα είναι το γλυκό των γιορτών. Το panettone, η διάσημη «μικρή τούρτα» των Ιταλών. Βουτυρένιο, αλλά όχι λιγωτικό. Μεγάλο, μα ποτέ αρκετό. Σκέψου τώρα, αφού το ξε-αμπαλλάρεις (και φυσικά …καταβροχθίσεις), να σου μείνει μια τόσο ωραία συσκευασία που με αυτήν θα διακοσμήσεις το χώρο σου. Ψάξαμε και βρήκαμε, εκτός από τα πιο νόστιμα, και τα πιο όμορφα. Δηλαδή τα panettone, που θα πάρεις μέσα σε συλλεκτικά τσίγκινα κουτιά της VOGUE!

Πολύχρωμα κουτιά σε σχήμα καπελιέρας, κάποια σε σχέδιο floral και άλλα σε γραμμικό (βλ. τους κίονες). Αυτή η αναπάντεχη και τόσο όμορφη συσκευασία panettone, σχεδιάστηκε από τον Γάλλο διεθνή καλλιτέχνη Octave Marsal – απόφοιτος της St. Martin College του Λονδίνου και γνωστός για τη συνεργασία του με το Maison Hermes-, ως αντικείμενο μιας ευρύτερης εικαστικής συλλογής. Εσωτερικά, στολίζεται με χειροποίητη ζακάρ επένδυση που κατασκευάζεται από ιστορική ιταλική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας και μέσα της «ζεσταίνει» το πεντανόστιμο γλυκό. Όσο δε αφορά τη γεύση, εδώ να πω πως το “fashionable” panettone είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του εμβληματικού ζαχαροπλαστείου San Carlo του Μιλάνου –γνωστή πρωτεύουσα της μόδας και του design- με την Vogue. Η pasticceria εξάλλου είναι για πάνω από εβδομήντα χρόνια σημείο συνάντησης της φινετσάτης και κοσμοπολίτικης μιλανέζικης πελατείας.

κουτί πανετόνε
Panettone, VOGUE X Pasticceria San Carlo στο Tiny Athens

Το επιτυχημένο «ραντεβού» μόδας και γεύσης, κατέφθασε και στην Ελλάδα. Θα το βρεις στο Tiny Athens- ένα μικρό γουστόζικο coffee shop (& more) στην Ασκληπιού, σε όποια από τις τρεις γεύσεις προτιμάς: κλασική (και αγαπημένη), με gianduja, και σοκολάτα με κομματάκια αχλαδιού. Αν δεν είσαι λάτρης αυτού του «μεγάλου κέικ» (…δύσκολα), αλλά αγαπάς τις ιταλικές γεύσεις, στο Tiny Athens, θα βρεις και τα διάσημα baci di dama (=φιλιά της κυρίας), ιταλικά μπισκότα που «γεννήθηκαν» πριν από περίπου έναν αιώνα στην Tortona, μια μικρή πόλη στην επαρχία Alessandria, στο Piedmont. Και αυτά στη fashionable συσκευασία Vogue. Ακόμη, στο cozy spot του κέντρου της Αθήνας, εκτός από νόστιμες επιλογές πρωινού (μπάρες, sandwich, κλπ), μπορείς να αγοράσεις στους αγαπημένους σου τα limited edition γιορτινά baskets – αυτή τη φορά inspired από τον Oscar de la Renta. Περιέχουν τσάι, ρόφημα ζεστής σοκολάτας, μαρμελάδες φρέσκων φρούτων, σοκολάτες Venchi, μπισκότα βουτύρου και φυσικά ένα γούρι του 2023 για να μπει καλά η χρονιά. Εκεί, θα βρεις και πολλά deli treasures. 

Baci di Dama, VOGUE X Pasticceria San Carlo
Baci di Dama, VOGUE X Pasticceria San Carlo
Limited Edition basket στο Tiny Athens
Limited Edition basket στο Tiny Athens


Tiny Athens, Ασκληπιού 14 & Σκουφά, 2103624141

Καθημερινές 7:30 πμ-6:00 μμ, ΣΚ 8:00 πμ-4:00 μμ

Instagram account: tiny.athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ