Tip of the day

Ξέρεις πού βρίσκεται το μυστικό εστιατόριο του Κολωνακίου;

Με σκηνικό βγαλμένο από ταινία σε μεταφέρει σε άλλο χωροχρόνο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ροδοπέταλα στο τραπέζι
© Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού

Capanna: Στον prive και υπόγειο χώρο του ιταλικού εστιατορίου θα ζήσεις μία αλλιώτικη dinning (and drinking) εμπειρία

Θυμίζει κάτι από μεσαιωνικό κάστρο, κάποια ψαγμένη ιταλική trattoria ή μπαρ στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Και είναι το κρυφό κελάρι του Κολωνακίου, το «μυστικό» που κρατάει για λίγους και κατόπιν συνεννόησης το γνωστό ιταλικό εστιατόριο, Capanna. Βρίσκεται στην κατηφόρα ακριβώς δίπλα του, με ξεχωριστή ωστόσο είσοδο και όχι από τη συνηθισμένη busy γωνία της Πλουτάρχου με τη Χάριτος. Η είσοδος είναι σκοτεινή και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται πως μέσα θα συναντήσεις κάποιο άλλο, «κρυφό» εστιατόριο.

Ο χώρος είναι σούπερ ατμοσφαιρικός, με γοητευτικά στοιχεία του παρελθόντος και αύρα από άλλη εποχή. Χαμηλός και αισθησιακός φωτισμός από κεριά σε περίτεχνα κηροπήγια, ρομαντισμός και μαζί sexiness, μία αίσθηση πως παίρνεις μέρος σε μια μυσταγωγική ίσως και απαγορευμένη συνάντηση. Υπάρχουν δύο μεγάλα μοναστηριακά ξύλινα τραπέζια (που χωράνε 20 άτομα το καθένα), τα οποία διακοσμούνται ανάλογα με την περίσταση - ζήτα ροδοπέταλα ή ό,τι άλλο και θα στο κανονίσουν.  

Στο ιδιωτικό και μόνο για σένα και την παρέα σου τραπέζι θα δειπνήσεις φυσικά με τα ωραία πιάτα του Capanna. Νόστιμες αυθεντικές ιταλικές συνταγές, πλατό αλλαντικών και τυριών, πίτσες και μακαρονάδες που σε πάνε κατευθείαν Νάπολη και οι οποίες μάλιστα φτιάχνονται στην ανοικτή μπροστά στα μάτια σου κουζίνα. Δοκίμασε πίτσα Inferno με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πικάντικο σαλάμι να… ανάψουν τα αίματα! Πέρα από καλό φαγητό, το κελάρι του Capanna είναι τέλειο και για πάρτι (ή γιατί όχι και τα δύο), υπολόγισε περίπου 40 άτομα, κλείσε και τον Dj που θα μετατρέψει τη διαφορετική αυτή εμπειρία σε party μέχρι πρωίας!

Μπορείς να πας με το ταίρι σου ή με την/ον κρυφό εραστή σου, με τους φίλους σου, την παρέα σου, ή να οργανώσεις κάποιο fancy εταιρικό event. Ακόμα και κάποιο μυστικό bachelor party - άλλωστε ποιος θα σε δει…

Trattoria Capanna, Πλουτάρχου 38, Κολωνάκι, 2107241777

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ