Tip of the day

Το καλύτερο χρώμα (μαλλιών) στο Κουκάκι

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hair Salon Bar

Κάθε κομμωτής έχει εξπερτίζ σε έναν τομέα, κι ο Γιώργος Πραπόπουλος είναι «ο καλύτερος colorist», σύμφωνα με φίλες καλλιτέχνιδες και όχι μόνο: βρίσκει τι σου ταιριάζει και βάφει τα μαλλιά σου με στόχο να σε κάνει πιο όμορφη. Θα πείτε, έτσι δεν κάνουν οι καλοί κομμωτές; Ο Γιώργος είναι μια σκάλα (και λίγα λέω) καλύτερος, γιατί βλέπει το μαλλί συνολικά, μαζί με την πελάτισσα και το όλο στιλ της, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τη στάση του σώματος, το χρώμα του δέρματος, ακόμα και τον χαρακτήρα της, πριν προτείνει μικρές και μεγάλες αλλαγές στο χρώμα. «Από την ώρα που μπαίνει η γυναίκα», λέει, «βλέπω πώς είναι ντυμένη και έχω μια ιδέα τι θα μου ζητήσει. Μπορεί να ζητήσει κάτι που δεν της πηγαίνει – της το λέω με κάποιον τρόπο, της προτείνω κάτι άλλο, πιο κατάλληλο… Σε ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν θα κάνω ντεκαπάζ, ας πούμε, γιατί είμαι colorist, θέλω να έχω μαλλιά για να μπορώ να τα βάψω!»

Hair Salon Bar

Έχει περάσει «από τα καλύτερα κομμωτήρια», λέει με καμάρι, δούλεψε στην L’Οreal ένα διάστημα, μετά στον Δημήτρη Παλαιολόγο στο Κολωνάκι μια δεκαετία, πριν ανοίξει το δικό του κομμωτήριο στο Κουκάκι, πριν δεκαεννιά χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρει όσον αφορά τα μαλλιά – από την άλλη, δεν βαριέται ποτέ να μαθαίνει καινούργια πράγματα, νέες τεχνικές πάνω στην κομμωτική, και κυρίως στο χρώμα, που είναι η αδυναμία του. Αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μαλλιά στην ψυχολογία μιας γυναίκας με το «καλημέρα σας».

Hair Salon Bar

Η μέση γυναίκα που έχει διαλέξει τη λάθος απόχρωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της (κορακί ή κομοδινί, αρζαντέ ή χαλκογραφία, κλπ) ξέρει πόση σημασία έχει το σωστό χρώμα. Και ποτέ δεν το αφήνει στην τύχη, από μια ηλικία και μετά.

«Γιώργος Πραπόπουλος Hair Salon Bar», Βείκου 15, κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, 210-9213119. Ανοιχτά Τετάρτη ως Παρασκευή 10.00 πμ-7.00 μμ και Σάββατο 9.00 πμ-4.00 μμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ