Tip of the day

Πού θα δοκιμάσεις τούρκικο vegan street food στην Αθήνα

Μια νεαρή Τουρκάλα φτιάχνει γκιουζλεμέδες, ταμπουλέ και άλλα «του δρόμου»

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκιουζλεμέδες με μυρωδικά

Στα Εξάρχεια το Magic Kitchen μόλις άνοιξε και προσφέρει τούρκικο φαγητό για τις βόλτες σου στο δρόμο

Μόλις πριν λίγες μέρες, σε μια βόλτα μας στο κέντρο, ανακαλύψαμε το Magic Kitchen στην πολυσύχναστη Θεμιστοκλέους των Εξαρχείων. Πρόκειται για καινούργια άφιξη και είναι μια λιλιπούτεια συνεργατική κουζίνα ή αλλιώς meze bar, όπως προτιμούν να το λένε τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα του και προσφέρει τούρκικο street food στην vegan του εκδοχή.

Magic Kitchen

Στο σάτσι, το ειδικό σκεύος ψησίματος, ψήνουν τραγανούς γκιουζλεμέδες με μυρωδικά, πουρέ πατάτας, βήγκαν τυριά ή μανιτάρια. Πολύ χορταστική επιλογή είναι και τα δικά τους χειροποίητα αφράτα ψωμάκια που εδώ τα γεμίζουν με κεφτεδάκια λαχανικών και σάλτσα. Στα προσφερόμενα θα βρείτε και dumblings που θυμίζουν «μπαλάκια» από πλιγούρι, αλλά και ταμπουλέ που γαρνίρεται με μαρούλι, ενώ τον χειμώνα έχουν σκοπό να σερβίρουν και φακές σούπα. Τα πάντα φτιάχνονται στην κουζίνα τους, ακόμα και τα ροφήματα καθώς εδώ δεν παίζουν τυποποιημένα αναψυκτικά, αλλά σπιτικές λεμονάδες, κρασί από πολύ μικρούς παραγωγούς, kombucha, κεφίρ ή τσάι από ιβίσκο.

Tσάι από ιβίσκο

Πίσω από την ιδέα του Magic Kitchen είναι η γλυκύτατη Σεμέν που μεγάλωσε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Σμύρνη, αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα την έφερε εδώ, όπου έμαθε τα ελληνικά και αποφάσισε να ασχοληθεί με την εστίαση, με στόχο να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που να στηρίζει τη διαφορετικότητα και τις ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες. Γι’ αυτό τον λόγο το μαγαζί απασχολεί πρόσφυγες, μετανάστες και άτομα της LGBTQI+ κοινότητας, υποστηρίζει τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες και τους locals. Οι μερίδες είναι χορταστικές και οι τιμές πολύ φιλικές, προς το παρόν λειτουργεί μόνο για take away αλλά σύντομα θα έχει και υπηρεσίες ντελίβερι.

Η Σεμέν στο Magic Kitchen
Η Σεμέν

Θεμιστοκλέους 45, 2103805290, Εξάρχεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ