Tip of the day

Πού θα φας παγωτό με βρώσιμο κουτάλι

Στο Plan(e)t Foods τρως το παγωτό και μετά τρως το κουταλάκι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Plan(e)t Foods

Στο Plan(e)t Foods στο Μοναστηράκι το παγωτό σου σερβίρεται μέσα σε μπισκοτένιο μπολάκι και τρώγεται με βρώσιμο κουταλάκι

Τα plant based παγωτά της Plan(e)t Foods τα πρωτογνωρίσαμε μέσα από τα ψυγεία των σουπερμάρκετ και τα λατρέψαμε γιατί όχι μόνο είναι νόστιμα και 100% vegan, αλλά και πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για τα πρώτα carbon negative παγωτά στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό από ένα συμβατικό παγωτό για να παραχθούν και επιπλέον μπαίνουν σε οικολογική, χάρτινη συσκευασία.

Plan(e)t Foods

Αυτά τα… planet friendly παγωτά, λοιπόν, πριν λίγους μήνες απέκτησαν και το πρώτο τους κατάστημα, όπου εκτός από συσκευασμένα παγωτά, μπορείς επίσης να βρεις και ολόφρεσκο παγωτό σε διάφορες γεύσεις, όπως για παράδειγμα nutella, banoffee και bounty χωρίς ζάχαρη. Κάθε γεύση είναι 100% vegan (σ.σ. τα παγωτά της Plan(e)t Foods έχουν ως βάση ένα ρόφημα από ελληνική βρώμη), άρα είναι πολύ ελαφριά και πολύ πιο χαμηλά σε λιπαρά.

Φυσικά, μία τέτοια εταιρεία που σέβεται τόσο πολύ το περιβάλλον δεν θα μπορούσε, παρά να βρει και έναν εξίσου οικολογικό τρόπο να σερβίρει το παγωτό της… Έτσι, στο κατάστημα της Plan(e)t Foods στο Μοναστηράκι, το παγωτό σου χωράει μέσα σε ένα μπισκοτένιο, vegan μπολάκι και για να το φας, χρησιμοποιείς ένα βρώσιμο κουταλάκι, φτιαγμένο από 100% vegan μπισκότο! Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνεις πίσω ούτε… ψίχουλο, οπότε μιλάμε για τον ορισμό του zero waste.

Plan(e)t Foods

Για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει και η επιλογή να απολαύσει το παγωτό του μέσα σε χάρτινο κυπελλάκι, ωστόσο αν επιλέξεις τα βρώσιμα σκεύη, δεν θα χρεωθείς παραπάνω. Νομίζω ότι αξίζει να τονίσουμε πως η απόφαση αυτή της εταιρείας να μην υπάρχει έξτρα χρέωση είναι προς τιμήν της, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα μπισκοτένια μπολ και κουταλάκια έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από τα χάρτινα…

Ερμού 86, Μοναστηράκι, Fb: @planetfoodseu, Instagram: @planetfoodseu

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ