Tip of the day

Το Καλύτερο Σεμινάριο Πηλού στην Πλάκα

Μια Κυριακή στο DotAhart - Athens art lab της Βούλας και της Αθηνάς

rozita-papaellinas.jpg
Ροζίτα Παπαέλληνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
DotAhart - Athens art lab

DotAhart - Athens art lab: Παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο για μάθημα αγγειοπλαστικής στο studio στην Πλάκα

Μια Κυριακή πήγα με δύο φίλες μου στο DotAhart - Athens art lab όπου είχαμε κλείσει ένα σεμινάριο για μάθημα αγγειοπλαστικής. Το studio είναι στην οδό Αφροδίτης 12 στην Πλάκα, απέναντι από μια μικρή πλατεία. Πίσω από την ιδέα «κρύβονται» δυο κοπέλες, η Βούλα και η Αθηνά, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, που αποφάσισαν φτιάξουν ένα δικό τους χώρο σε αυτή την υπέροχη, ιστορική γειτονιά της Αθήνας. Σκοπός τους ήταν να παντρέψουν την παραδοσιακή κεραμική με την σύγχρονη τέχνη αλλά να το κάνουν με διαδραστικό τρόπο, όχι μόνο εκθέτοντας δικές τους δημιουργίες αλλά παραδίδοντας και μαθήματα.

DotAhart - Athens art lab

Λόγω κορωνοϊού, το μάθημα έγινε έξω, μπροστά από το εργαστήριο, στον πεζόδρομο. Αλλά, το προτιμήσαμε. Ήταν ένα από τα μόνα μαθήματα στο οποίο έχω χαλαρώσει τόσο. Κράτησε δυόμισι ώρες, αλλά μου φάνηκε σαν μισή. Τέτοια μαθήματα γίνονται στο εργαστήριο καθημερινά, με αρχάριους ή προχωρημένους μαθητές.

To μάθημα ξεκίνησε με τη δασκάλα, μια από τις έμπειρες που διαθέτει το εργαστήριο, η οποία μας εξήγησε την τεχνική που θα χρησιμοποιούσαμε, το λεγόμενο «τσιμπιτό». Σε αυτή τη μέθοδο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου μηχανήματος. Τα χέρια μας, η διάθεσή μας… ίσως και μερικά εργαλεία, αρκούν. Αφού μας μοίρασε τον πηλό, εμείς έπρεπε να τον ζυμώσουμε για να μαλακώσει. Ύστερα, ήρθε η ώρα για να κάνουμε το σχήμα μας. Εγώ, για να μην είμαι basic, αποφάσισα να κάνω ένα μπολ, το οποίο κατέληξε να γίνεται σε σχήμα καρδιάς. Αυτό μας πήρε αρκετή ώρα. Ακούγαμε κελαηδήματα πουλιών και συζητήσεις αγνώστων (λίγο αγχωτικό για τους αγνώστους αλλά  πολύ ενδιαφέρον για εμάς). Δεν μιλούσαμε πολύ, είχαμε παρασυρθεί από την ηρεμία που επικρατούσε γύρω μας. 

DotAhart - Athens art lab

Αφού τελειώσαμε και με το πλάσιμο ήταν ώρα για να τους δώσουμε λίγο χρώμα. Τα βάψαμε πριν στεγνώσουν, αφού κάναμε ένα αυτοτελές μάθημα. Παρόλο που ό,τι ζωγραφίζαμε ήταν δύσκολο να σβηστεί, χαρήκαμε με το αποτέλεσμα.

Όταν είχαμε τελειώσει και οι τρεις, η δασκάλα μάς πήγε κάτω να δούμε τον φούρνο όπου τα δημιουργήματά μας θα ψήνονταν για 10 ώρες στους 1000 βαθμούς Κελσίου. Σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμα για να τα παραλάβουμε. Ανυπομονούμε!

DotAhart - Athens art lab

Info: Dot-a-Ηart Athens Art Lab, Αφροδίτης 12, Πλάκα, 2103239503

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ