Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Κλασικο

Η «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Μουσούρη

Διάρκεια: 120'
Από την παράσταση «Τρικυμία» στο θέατρο Μουσούρη.
© Ελίνα Γιουνανλή

Μια αφήγηση για το δράμα ενός έκπτωτου Δούκα του Μιλάνου και της ανήλικης κόρης του, εξόριστων ναυαγών σε ένα σχεδόν έρημο νησί της Μεσογείου τετρακόσια χρόνια πριν, μια ιστορία λευκής μαγείας, εκδίκησης και συμφιλίωσης που είναι ταυτόχρονα ένας ηχηρός ύμνος στη μαγεία, την ελευθερία και τη δύναμη της θεατρικής ψευδαίσθησης.

Πόσες σκηνές χωράει αυτό το νησί; Πόσοι σκηνικοί κόσμοι το κατοικούν; Πόσα σύμπαντα; Πόσα θαύματα;

Σε έναν κόσμο θεαματικό, με τη μαγεία να προκαλεί φυσικά φαινόμενα, με τα φαινόμενα να παραπλανούν τα δραματικά πρόσωπα, με τα δραματικά πρόσωπα να λαχταρούν να ελευθερωθούν από τη φυλακή του παρελθόντος, τη μνησικακία, το πάθος για εξουσία, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Όλη η παράσταση κινείται σε μια περιοχή παραδοξότητας, απορίας και θάμβους. Τι αποκαλύπτει το τράβηγμα κάθε αυλαίας; Τι κρύβεται από πίσω; Ένα παιχνίδι μεταξύ κλασικού και σύγχρονου, ελαφρότητας και συγκίνησης, αθωότητας και εφιάλτη.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάριος Παναγιώτου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κ. Αλέξης Αλάτσης, Βλαδίμηρος Γιαννακάκος, Μαρία Δαμασιώτη, Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Νάντια Κατσούρα, Γιώργος Κισσανδράκης, Σοφία Μαραθάκη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Αθηνά Μπαλτά, Νίκος Ντάσης, Νάνσυ Σιδέρη, Ραφαήλ Σιδηρόπουλος, Γιώργος Σύρμας
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μάριος Παναγιώτου: Ο σκηνοθέτης μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή την παράσταση «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Μουσούρη 

Διάβασε την κριτική

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο Θέατρο Μουσούρη
Πλατεία Καρύτση 7

2103310936

Από την παράσταση «Τρικυμία» στο θέατρο Μουσούρη.
Η «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Μουσούρη
από 24/04/2023 έως 30/05/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€22 (πλατεία) | €18 (εξώστης) | €15 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, ΑΜΕΑ) | €12 (ανέργων)