Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Παιδικο

Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα

Διάρκεια: 120'
Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα είναι ένα παραμύθι που έρχεται από την μακρινή Ρωσία. Τότε που ο κόσμος του Θεού ήταν γεμάτος με μάγους και ξωτικά, ζώα με ανθρώπινη λαλιά αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία ήταν χτισμένα παλάτια ολόκληρα με βασιλιάδες και βασίλισσες.

Τότε λοιπόν σε ένα βασίλειο που ανήκε σε μια αυτοκρατορία, πολύ πιο πέρα από τις γαλάζιες θάλασσες και πολύ πίσω από τα ψηλά βουνά, ζούσε ένας τσάρος που τον έλεγαν Γεριμέι. Είχε μάλιστα και παρατσούκλι ο τσάρος αυτός. Τον φώναζαν: “Γεριμέι με την μακριά γενειάδα”, μια που είχε μια μακριά, πολύ μακριά γενειάδα. Ο Γεριμέι λοιπόν, ζούσε με την τσαρίνα του, την Λαρίσα, σ’ ένα όμορφο παλάτι. Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά, μια που δεν είχαν παιδιά να τους δώσουν χαρά και ενδιαφέρον.

Μια μέρα συζητώντας με τους συμβουλάτορες του και τον γελωτοποιό του ο Γεριμέι, κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειο του μια που κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά.

-Να κάνουμε απογραφή ! πρότεινε ο γελωτοποιός.

Έτσι κι έγινε ….και κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι μας με πολλή ενδιαφέρουσα πλοκή, κωμικές στιγμές, ανατροπές και αγωνία, σε μια παράσταση με τσάρους και τσαρίνες, βογιάρους και μπάμπουσκες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέδουσες, αστερίες και άλλους ήρωες της θάλασσας, ντυμένους με πολύχρωμα παραμυθένια κοστούμια, μέσα σε ολόχρυσα, από τη μια και καταγάλανα από την άλλη, σκηνικά, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, που θα κρατήσει αμείωτη την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Ένα παραμύθι, που θα μας πάει σε δύο ξεχωριστούς τόπους.

Στο βασίλειο της γης και στο βασίλειο των νερών.

Μια παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χάρης Αγγέλου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Γιάννης Νικολάου, Ορφέας Τσαρέκας, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Ειρήνη Χρηστίδη.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κάρμεν Ρουγγέρη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Κιβωτός
Πειραιώς 115

2103427426

Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ
Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα
από 10/11/2019 έως 12/04/2020

κάθε Κυριακή 11:30

από 10/11/2019 έως 12/04/2020

κάθε Κυριακή 15:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€12 (Γενική είσοδος), 10 (Ομαδικό εισιτήριο, Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ), 8 (ΑΜΕΑ). Για παιδιά από 2 ετών και άνω