Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

Γιούγκερμαν

Η ζωή και οι περιπέτειες του Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν που η ρώσικη επανάσταση και άλλα γεγονότα τον οδηγούν στην Ελλάδα. (ΠΟΡΕΙΑ)

Διάρκεια: 170'
«Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία © Vasia Anagnostopoulou

«Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα κορίτσι σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο βίος κι η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα στην ελληνικότητα, μίλησε στις καρδιές των θεατών. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ένα cast 20 πρωταγωνιστών, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αντικαταστάσεις, θα ξαναζωντανέψουν την συναρπαστική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Τάρλοου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: 11, 14 & 15/10: Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Σοφολόγης, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Στεφανία Γώγου, Στέλλα Ζιοπούλου // 16, 17 & 18/10: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Καπελέρης, Πολύδωρος Βογιατζής, Κορίνα Κόκκαλη, Ελένη Χαλαστάνη, Λένα Χατζηγρηγορίου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μ. Καραγάτσης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πλ. Βικτωριας Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

2108210991

https://poreiatheatre.com/

«Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία © Vasia Anagnostopoulou
Γιούγκερμαν
από 16/10/2020 έως 18/10/2020

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:00

18/10/2020

κάθε Κυριακή 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τετάρτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ