Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

«Το Ψέμα» στον Κήπο του θεάτρου «Αλεξάνδρεια» Βασίλη Βλάχου

​Ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών

Διάρκεια: 75'
«Το Ψέμα» στον Κήπο του θεάτρου «Αλεξάνδρεια» Βασίλη Βλάχου

Δύο ζευγάρια φίλων συναντιούνται για δείπνο και ανταλλάσσουν, για μιαν ακόμη φορά, κοινότοπες αβρότητες και τετριμμένες συμβουλές. Ένα μυστικό, όμως, που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί, απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις τους και να αλλάξει ριζικά τις ζωές τους.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να αγαπήσουμε; Ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι και ποια είναι αληθινά η σχέση μας με τους άλλους; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Τα κατά συνθήκη ψεύδη και το ευεργετικό τους στάλαγμα στις άτακτες και φοβισμένες ανθρώπινες ψυχές...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στο «ΨΕΜΑ» του Zeller βιώνουμε μία ευτυχή στιγμή όπου ο σύγχρονος θεατρικός λόγος, μέσα από τη φαινομενική απλότητά του, αγγίζει ακραιφνώς την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου και ανιχνεύει την μοναχική του περιπλάνηση μέσα στο σύμπαν της νέας πραγματικότητας, αυτής που ενθαρρύνει το ψέμα ως μέσον επιβίωσης, διαβίωσης και επικοινωνίας. Δεν πρόκειται για κάποιο καινούριο φαινόμενο. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, έχουμε συναντήσει τέτοια θέματα ακόμη και στον αγαπημένο παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Πρόκειται όμως για έναν πιο σύγχρονο, ειλικρινή και απενοχοποιημένο τρόπο να αποδεχθούμε αυτό τα φαινόμενο, με πολύτιμο αρωγό μας τον θησαυρό που μας παρέδωσε ο νους και υιοθετήθηκε από το ένστικτο, ΤΟ ΓΕΛΙΟ.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κερασία Σαμαρά
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Βλάχος, Κάτια Σπερελάκη, Αλίκη Αβδελοπούλου, Κώστας Τσάχρας
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Florian Zeller

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πλ. Αμερικης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14

2121007079

«Το Ψέμα» στον Κήπο του θεάτρου «Αλεξάνδρεια» Βασίλη Βλάχου
«Το Ψέμα» στον Κήπο του θεάτρου «Αλεξάνδρεια» Βασίλη Βλάχου
από 02/06/2022 έως 01/07/2022

κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 14 €, 12 €, (φοιτητικό, άνω των 65, προσφορά VIVA), 8 €, (ΑΜΕΑ, άνεργοι)