Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Τάσος Αλαμάνος, «Λαβύρινθος - Ευρώπη»

58209-116343.jpg

Ο εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, καθώς και δύο video art, με τίτλους "Te Deum" και "Urban Mass", τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του πολύπλευρου καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης συνδέει τον «Λαβύρινθο» με τον ψυχολογικό λαβύρινθο και το κοινωνικό αδιέξοδο του Σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη. Το συνειδητό και ασυνείδητο αδιέξοδο που ζουν και βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι ως πολίτες της Ευρώπης μέσα σε μια καταιγιστική πραγματικότητα, αποδεικνύει ότι ο μύθος του λαβυρίνθου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

Ο Τάσος Αλαμάνος, διακεκριμένος ζωγράφος κυρίως στο εξωτερικό, έχει ασχοληθεί με την σύνθεση σύγχρονης κλασσικής μουσικής και με τον κινηματογράφο. Σε πρώτη ματιά στα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη διακρίνει κανείς μια έντονη χρωματική έκρηξη. Όμως στην ανάγνωση των θεμάτων τους που έχουν πολυεπίπεδη δομή παρτιτούρας σε έλκουν να ταξιδεύσεις στο άγνωστο της δικής σου επιλογής σε μία διείσδυση της δικής σου ξενότητας. Σε ωθούν στο ασυνείδητο, σε προκαλούν με δυνατές εικόνες και ψυχική φόρτιση που είναι χαρακτηριστικό των δημιουργιών του, να καταλύσεις την αντίθεση των επιλογών σου που πάντα συγκρούονται συνειδητά και ασυνείδητα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.

Επιμέλεια - διοργάνωση έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα

INFO: Στον εκθεσιακό χώρο του Ι.Μ.Κ. (1ος και 2ος όροφος), 15/01 - 02/02, Ώρες Έκθεσης 18.00 – 22.00, Είσοδος Ελεύθερη