Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ομαδική έκθεση «Γεώργιος Α’»

54638-110434.JPG

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τον θάνατο του Γεωργίου Α΄ εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών με θέμα το ιστορικό αποτύπωμα του μακροβιότερου βασιλιά της νεότερης Ελλάδας, από τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

Για την έκθεση ο ίδος αναφέρει:

« Επιδιώκουμε, η ομαδική αυτή έκθεση να γίνει μία αφορμή επανατοποθέτησής μας πάνω στο ίδιο μας το παρελθόν με όποια διάθεση επιλέξουμε και με όποια τεχνική εξυπηρετεί αυτή την διαδικασία. Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από ιστορικά πρόσωπα τα οποία έχουν περάσει στη συλλογική μνήμη και το υποσυνείδητο μέσα από τα αλλεπάλληλα θραύσματα της εικόνας τους, που αναπαράγεται είτε θριαμβικά και συμβολικά είτε σατιρικά και σκωπτικά. Στη Βρετανία, οι μορφές της Ελισάβετ Α', της Βικτωρίας, του Τσώρτσιλ, της Θάτσερ, στη Γαλλία της Ζαν ντ' Αρκ, του Ναπολέοντα, του Ντε Γκωλ, του Μιτεράν, στη Γερμανία του Μπίσμαρκ ή του Χίτλερ, στη Ρωσία του Τσάρου, του Λένιν και του Στάλιν, έχουν περάσει στο λαϊκό υποσυνείδητο και χάρη στο πλήθος και την ποικιλία της αναπαραγωγής τους. Η έκθεση για τον Γεώργιο Α' είναι ένα πείραμα εικαστικής δημιουργίας με υλικά από την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση, το διεθνές κάδρο και την προσωπική αισθητική και ιδεολογική παλέτα του κάθε δημιουργού. Ζητούμενο είναι η παραγωγή μίας νέας ενότητας έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης».

INFO: 26/11-12/12. Τρί.,Τετ., Πέμ.,Παρ.17.00 – 21.00, Σάβ., Κυρ.11.00 έως 16.00 & κάθε άλλη ημέρα & ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης