Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

7 εικαστικοί σκανδιναβικοί μύθοι

54002-109398.jpg

Το metamatic: taf εξερευνά τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία της Βόρειας Ευρώπης φιλοξενώντας την ομαδική έκθεση Seven Sagas (7 Σκανδιναβικοί Μύθοι). Η έκθεση εμπνέεται από την ιδιόμορφη ιστορική διαδρομή της καλλιτεχνικής παράδοσης του Βορρά και παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα 7 σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Δανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, που κατοικούν και εργάζονται σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης.

Οι συμμετέχουσες διαφέρουν ως προς την ηλικία και το καλλιτεχνικό υπόβαθρο καλύπτοντας μια ευρεία κλίμακα εικαστικών και textile art, αλλά παρά τη χρήση διαφορετικών μέσων, τεχνολογιών και μεθόδων, βρίσκουν σε αυτή την έκθεση ένα κοινό έδαφος μέσα από τη γεωγραφική και καλλιτεχνική τους καταγωγή και κυρίως μέσα από το ενδιαφέρον τους για τη χρήση απτών υλικών προερχόμενων συχνά από σημεία του κόσμου με ιδιάζοντα χαρακτηριστικά και ιστορίες.

Μέσα από τη φύση και την προέλευση των υλικών αυτών οι δημιουργοί αναλογίζονται ιστορίες που τις έχουν συγκλονίσει και τις εκφράζουν με τη μορφή εικαστικών σκανδιναβικών μύθων. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο με δυσβάστακτους πολέμους, οικονομικές κρίσεις και προσωπικές τραγωδίες, οι παλαιοί μύθοι του Βορρά και της ελληνικής τραγωδίας περιπλέκονται σε ένα ενιαίο μίτο και λειτουργούν ως εφαλτήριο της έκθεσης Seven Sagas. Οι άνθρωποι πάντα επεδίωκαν μέσα από τις διηγήσεις τους να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Με τον ίδιο τρόπο στην παρούσα έκθεση οι συμμετέχουσες θα επιχειρήσουν μια ανάγνωση του κόσμου που τις περιβάλλει αφηγούμενες τις προσωπικές τους ιστορίες, υπενθυμίζοντας με τα λόγια του Αισχύλου ότι «δε μας σκοτώνει κανένας άλλος, πάρα μόνο τα ίδια μας τα φτερά».

Συμμετέχουν

Malfridur Adalsteinsdottir, Inger Carlsson, Lene Helmer Nielsen, Jytte Loehr, Thora Sigurdardottir, Lone Simone Simonsen, Mille Soendergaard

Επιμέλεια 

Malfridur Adalsteinsdottir, Inger Carlsson, Lene Helmer Nielsen, Jytte Loehr, Thora Sigurdardottir, Lone Simone Simonsen, Mille Soendergaard

INFO: Δευτ.-Σάβ. 12.00-21.00, Κυρ. 12.00-19.00