Αρχειο

Είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης fashion icon;

Deux Hommes, Βασίλης Ζούλιας, Άγγελος Μπράτης, Μιχάλης Πάντος σχολιάζουν

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 512
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87335-195642.jpg

Σε είδα. Προεδρικό Μέγαρο, ξυρισμένο κεφάλι, μπλε ελεκτρίκ πουκάμισο έξω από το παντελόνι, έβγαλες το κράνος και έβαλες τα χέρια στις τσέπες. Θέλω να σε ξαναδώ...


Στο μεταξύ, ο Γιάνης με ένα ν Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών και το twitter πήρε φωτιά. «Ο Τζορτζ Όσμπορν μιλάει με έναν τυχαίο clubber στο δρόμο μετά από ξενύχτι. Ω, είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών», οι Βρετανοί έχουν σίγουρα βιτριολικό χιούμορ. «Ο Όσμπουρν, με το τύπου “Ιούλιος Καίσαρας” κούρεμά του και το σωστό κοστούμι, έδινε το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα λαμπερό γαλάζιο πουκάμισο, κατάλληλο για την παμπ, και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών της δεκαετίας του ’90» σχολίαζαν στον «Guardian». Ξένα και εγχώρια media έχουν φάει τα πληκτρολόγια... και τη σκόνη του. Αφήστε τους να τα τρώνε. Το στιλ του Γιάνη Βαρουφάκη εμείς το γουστάρουμε. Άλλωστε τα ράσα δεν κανουν τον παπά. Κάτω η σοβαροφάνεια τώρα! Όμως πού τελειώνει το (συμβολικά) κουλ και πού αρχίζει η «προσαρμογή» στις περιστάσεις; Μπορεί ένας τύπος με μπλακ τζάκετ να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα χωρίς να τον σχολιάσουν πριν καν μιλήσει; Θέλει κάτι να δηλώσει ή απλά να τραβήξει την προσοχή; Λέτε να βγάλουν κι οι Κεντροευρωπαίοι τις γραβάτες τους; Πρέπει να αισθανόμαστε (στιλιστικά) περήφανοι; Θα μας πουν οι ειδικοί.

Deux Hommes, Δημήτρης Αλεξάκης - Γρηγόρης Τριανταφύλλου

Σχεδιαστές Μόδας

image

Είναι original. Δεν είναι προσποιητό. Δεν θα τον έντυνα αλλιώς, γιατί να φορέσει κάτι που δεν θα είναι ο εαυτός του; Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι για να τραβήξει την προσοχή. Έτσι ήταν πάντα. Δεν άλλαξε στιλ λόγω ιδιότητας. Θα φορέσει και γραβάτα, όταν το αισθάνεται.

Βασίλης Ζούλιας

Σχεδιαστής Μόδας

image

Ακούω τα σχόλια για τον Βαρουφάκη και έχω να πω τα εξής: Μετά τον... vintage Καραμανλή που ντυνόταν σαν άψογος λόρδος τζέντλεμαν και το ζιβάγκο του Παπανδρέου, ποτέ άλλοτε κανένας πολιτικός δεν μας είχε απασχολήσει για το στιλ του. Ήταν όλοι ίδιοι και απαράλαχτοι και φοβερά, μα φοβερά βαρετοί. Ο Βαρουφάκης δεν ντύνεται καθόλου απλά κι απερίσκεπτα. Έχει ένα δικό του στιλ casual chic σοφιστικέ και ψαγμένο. Ίσως αν τον βλέπαμε στο δρόμο πριν την εκλογή του να μην τον προσέχαμε καν... για το ντύσιμό του. Αλλά γιατί είναι ένας εντυπωσιακός άντρας. Το να τον βλέπουμε όμως στη θέση που είναι σήμερα ντυμένο έτσι (επειδή ακριβώς οι προκάτοχοί του ήταν βαρετοί, άοσμοι και άχρωμοι), ο Βαρουφάκης ξαφνικά φοράει ένα απλό κερωμένο, όμως Barbour, σαν κάθε σικ άντρας του σύγχρονου κόσμου, και φαντάζει σαν παραδείσιο πουλί. Πού να βάλει και γραβάτα. Θα κόψετε φλέβες.

Άγγελος Μπράτης

Σχεδιαστής Μόδας

image

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να φοράνε ό,τι θέλουν. Οι ηλίθιοι μπορούν να φοράνε κουστούμια και να κρύβονται πίσω απ’ αυτά. Καλά κάνει. Είναι ένας πολύ όμορφος άντρας, τραβάει την προσοχή και δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Μιχάλης Πάντος

Fashion Editor

image

Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα statement, αλλά κάπου περνάει τη γραμμή που διαφοροποιεί το coolness από τη χασαποταβέρνα. Θα μπορούσε να είναι πιο περιποιημένος. Είναι σαν να μη σέβεται τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Μπορεί να πει αυτό που θέλει με άλλον τρόπο. Είναι ωραίο να βλέπουμε αληθινούς ανθρώπους, αλλά στην προσπάθειά του υπερθεμάτισε και βγήκε out of track. Γενικότερα φαίνεται ένας κομψός άνθρωπος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ