Αρχειο

Εσύ θα καταφέρεις να δραπετεύσεις;

Τα δωμάτια απόδρασης του Trap Athens σε προκαλούν

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86270-173973.jpg

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, το μυαλό σου βρίσκεται σε εγρήγορση, η παρατηρητικότητά σου στο έπακρο και οι γρίφοι ακολουθούν ο ένας τον άλλον, με πολλές κλειδωμένες κλειδαριές να σε προκαλούν να τις ξεκλειδώσεις. Μπορείς να λύσεις το μυστήριο και να δραπετεύσεις από το δωμάτιο του Trap Athens; Στη διάθεσή σου έχεις 60 λεπτά και πρέπει να τα εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς (σχεδόν) τα καταφέραμε, όταν επισκεφθήκαμε ένα από τα δύο δωμάτια του Trap Athens στο Μοναστηράκι, σε ένα όμορφο νεοκλασικό. Έκαναν την εμφάνισή τους πριν ένα μήνα περίπου και έχουν ήδη κερδίσει πολλούς φαν, καθώς η δυσκολία τους είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, οι γρίφοι τους πολύ έξυπνοι και τα δωμάτια ατμοσφαιρικά. Για να καταφέρεις να δραπετεύσεις χρειάζεσαι πολλή φαντασία, συνεργασία και παρατηρητικότητα.

image

Ας το πάρουμε από την αρχή. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δωμάτια απόδρασης (σύντομα θα προστεθεί ένα ακόμα στις επιλογές σου), το Bomb Room και το Secret Agent. Πάρε όσους περισσότερους φίλους σου μπορείς (δυστυχώς επιτρέπεται μέχρι 5 άτομα σύνολο) γιατί θα σου χρειαστούν, ντύσου άνετα, ακόνισε το μυαλό σου και έτοιμος. Το στόρι του κάθε δωματίου στο διηγούνται από πριν οι συμπαθέσταστοι Θεσσαλονικείς δημιουργοί των δωματίων για να εγκλιματιστείς. Στη περίπτωση του Secret Agent, βρίσκεσαι στην κρυψώνα ενός μυστικού πράκτορα, ο οποίος διεξάγει έρευνα σχετικά με τέσσερις ύποπτους πράκτορες. Έχει ήδη πλήρη αρχεία για τον καθένα από αυτούς, αλλά δεν τα καταφέρνει να λύσει το μυστήριο. Ενώ λοιπόν αυτός έχει βγει από την κρυψώνα του εσύ με την ομάδα σου τρυπώνεις μέσα και πρέπει σε μία ώρα που θα λείπει αυτός να ανακαλύψετε τα μυστικά αρχεία και να δραπετεύσετε πριν επιστρέψει.

Θέλεις κάτι ακόμα πιο hardcore; Το δωμάτιο Bomb σε μεταφέρει στο υπόγειο μιας τράπεζας στην Πράγα, όπου ένας άνθρωπος έζησε για λίγες εβδομάδες κατασκευάζοντας μια βόμβα με σκοπό να ανατινάξει την τράπεζα, την οποία θέλει να εκδικηθεί γιατί του πήρε το σπίτι και όλα του τα χρήματά. Εσύ με την ομάδα σου πρέπει να βρεις τη βόμβα, να την αφοπλίσετε και να βγείτε έξω από το υπόγειο ζωντανοί.

Σε κάθε περίπτωση μην πανικοβληθείς, αν κάποιον από τους παίκτες τον πιάσει κλειστοφοβία, έχει τη δυνατότητα να πατήσει το κουμπί panic και να βγει αμέσως από το δωμάτιο. Υπάρχει ακόμη το κουμπί hint, σε περίπτωση που χρειαστεί λίγη βοήθεια, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα καθώς οι γρίφοι είναι αρκετά δύσκολοι.

Τα συγκεκριμένα δωμάτια απόδρασης είναι δοκιμασμένα και στο εξωτερικό καθώς η Trap Athens είναι η μεγαλύτερη εταιρία δωματίων απόδρασης στην Ευρώπη. Μια δοκιμή μας έπεισε και είμαστε έτοιμες να τα ξαναεπισκεφθούμε σύντομα, δίνοντας και πάλι την υπόσχεση πως δεν θα πατήσουμε το hint. Θα τα καταφέρουμε άραγε αυτή τη φορά μόνες μας;

image

image

image


Ιnfo: Trap Athens, Καρόρη 4, Μοναστηράκι, 210 325 4824

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/trapathens, http://www.trapathens.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ