Αρχειο

Instagram: H επιτομή της οπτικής επικοινωνίας

Tο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με κυρίαρχο μήνυμα τις φωτογραφίες

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80930-163363.jpg

Αν το Facebook έφερε την επανάσταση στα social media και το Twitter αναδείχθηκε ως το μέσο της «ατάκας», το Instagram έχει πρωταγωνιστήσει ως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με κυρίαρχο μήνυμα, τι άλλο; Τις φωτογραφίες.

Insta-numbers: Το Instagramσε αριθμούς

Εξαγοράστηκε από την « Facebook» έναντι 715 εκ. Δολαρίων. Οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει μέχρι σήμερα ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 20 δισεκατομμύρια όπως αναφέρουν οι πιο πρόσφατες στατιστικές μελέτες ενώ από το Δεκέμβριο του 2013 ως και το Μάιο του 2014 οι χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 25% με το δημοφιλές μέσο να καταγράφει 200 εκατομμύρια ενεργών λογαριασμών ανά μήνα.

#Hashtags: ή ελληνιστί τα “Καγκέλια”

Από το Instagram έγιναν ευρέως γνωστά τα «Hashtags».Σύμφωνα με μελέτες οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη διάδραση μεταξύ των χρηστών είναι αυτές που συμπεριλαμβάνουν περισσότερα από 11 Ηashtags. Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι διάσημες λέξεις σε hashtag τότε το καλό νέο είναι πως στην πρώτη θέση βρίσκεται η αγάπη με τη λέξη “#love” να παρουσιάζεται σε 664 εκατομμύρια φωτογραφίες.

Ακολοθούνοι “#instagood” με περίπου 301 εκατ. Φωτογραφίες και “#me” να περιλαμβάνεται σε περίπου 285 εκατ. Φωτογραφίες (γιατί μπορεί να αγαπάμε αλλά είμαστε κάπως εγωκεντρικοί εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι).

n

Insta-celebritiλίκι: οι λογαριασμοί με τους περισσότερους Followers

Προσωπικότητες της showbiz, τραγουδιστές και ηθοποιοί αλλά και γνωστά brands φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των λογαρισμών με τη μεγαλύτερη απήχηση. Την πρωτιά έχει το ίδιο το Instagram, στη 2η θέση στρογγυλοκάθεται το παιδί- θαύμα (που βέβαια μεγάλωσε) Justin Bieberμε 22,654,112 followers, στην 3η η τιτανοτεράστιαπερσόνα Kim Kardashian και στην 4η θέση βρίσκεται η σύμφωνα με το Forbes πλουσιότερη celebrity για το 2014, η Beyonceμε 19,957,955 followers.

Insta-ΑΕΠ: Το εγχώριο το καλό το προϊόν και οι «ακόλουθοι»

Πίσω στα δικά μας: τραγουδιστές όπως ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζουπαρουσιάστριες σαν τις Ελένη Μενεγάκη, Δούκισσα Νομικού, Κατερίνα Καινούργιου και Μαρία Ηλιάκη, πλήθος ποδοσφαιριστών και fashion blogger διαθέτουν τα πιο δυναμικά ελληνικής καταγωγής προφίλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ