Αρχειο

Ηobbies, ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας και μάλιστα δωρεάν

Σηκωθείτε από τους καναπέδες και κάντε κάτι χρήσιμο…

79297-177232.jpg
Μάιρα Πάγκαλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80314-162212.jpg

Λίγο ελεύθερο χρόνο, όπως και να το κάνουμε, τον έχετε. Μην σκέφτεστε πως όλα θα κοστίσουν το κατιτίς τους. Αν κατά καιρούς σας πιάνει μια μανία να χορέψετε στο δρόμο, αν έχετε διαβάσει ένα βιβλίο και θέλετε να το συζητήσετε με κάποιον, αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε μουσικές συναυλίες παίζοντας κρουστά ή να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας σε διάφορα είδη τέχνης καθώς και πολλά άλλα, διαβάστε πιο κάτω και πάρτε μια ιδέα, για το πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν.

1. Εκεί όπου ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος και η φωτογραφία συναντιούνται.

Μα που συναντιούνται τέλος πάντων; Στον πολιτιστικό όμιλο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών ή αλλιώς Π.Ο.Φ.Π.Α. Η αλήθεια είναι ότι απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές καθώς στόχος του ομίλου, είναι η υποστήριξη και η προώθηση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των φοιτητών.

Η Πανεπιστημιακή Λέσχη διαθέτει:

· επαρκή χρηματοδότηση για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Π.Ο.Φ.Π.Α

· υποδομές με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό

· χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την λειτουργία των μελών των τομέων του

· τέσσερις τομείς: τον θεατρικό, τον χορευτικό, τον κινηματογραφικό και τον φωτογραφικό

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη, με γραπτή αίτηση τους στο Γραφείο του Π.Ο.Φ.Π.Α., που στεγάζεται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15). Τηλ. Επικοινωνίας: 2103688205 - 2103688275 - 2103688276

2. Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε…

Μια βόλτα από την Εστία της Νέας Σμύρνης θα σου χαρίσει απλόχερα ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες διοργανώνονται από επαγγελματίες εθελοντές, αφορούν σε όλες τις ηλικίες και παρέχονται εντελώς δωρεάν. Μπορείς εκεί να βρεις ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Από εκμάθηση ξένων γλωσσών, σκακιστικό τμήμα, χορωδία, ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, μικρασιατικό ελληνικό κέντημα, τμήμα χειροτεχνίας μέχρι και μαθήματα φωτογραφίας.

Όλα αυτά, στην οδό Κ. Παλαιολόγου 1 στην Νέα Σμύρνη. Τηλ, επικοινωνίας: 2109333702, 2109330274, 2109327351. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε κι αυτόν τον ιστότοπο

3. Συνθέσεις κρουστών, από πλήθος διαφορετικών οργάνων, φιλτράρουν τη μουσική των λαών.

Μοναδικοί και πολυπολιτισμικοί ήχοι ακούστηκαν έξω από την αίθουσα του Θεατρικού στο Πολυτεχνείο Ζωγράφου, από την Ομάδα Κρουστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Με συντονιστή και δάσκαλο το Βασίλη Βασιλάτο, ηχούν σε εβδομαδιαία βάση, με δωρεάν μαθήματα και σεμινάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από πολλαπλά μαθήματα και πρόβες δημιουργήθηκαν οι bb5 percussion system, ένα πρωτοποριακό «world» σύνολο κρουστών, που φιλτράρει τη μουσική των λαών και δίνει, μέσα από την τεχνική, την έκφραση και το συντονισμό, το δικό του στίγμα. Η ομάδα διοργανώνει τακτικά συναυλίες, στις οποίες παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό από οργανωμένες συνθέσεις για κρουστά, με πλήθος διαφορετικών οργάνων, διαμορφώνοντας ένα δυναμικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: xkcucaracha@gmail.com.

4. Πάρε ποδήλατο και φύγαμε.

Όσοι αγαπούν το ποδήλατο και τους ενδιαφέρει μια οργανωμένη βόλτα στην Αθήνα, δεν έχουν παρά να πάρουν το ποδήλατό τους και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, κάθε Παρασκευή στις 21:30, στους freeday ποδηλάτες. Η βόλτα διαρκεί περίπου 4 ώρες για αποστάσεις από 30 έως 60 χλμ με διαφορετικό κάθε φορά προορισμό εντός Αττικής εντελώς δωρεάν. Οι ανακοινώσεις κάθε νέας βόλτας γίνονται συνήθως μία ημέρα πριν (Πέμπτη) απόγευμα προς βραδάκι.

Για να επικοινωνήσετε και να ενημερωθείτε περαιτέρω, αρκεί ένα κλικ εδώ

5. Φτιάξε ποπ κόρν από το σπίτι και πάμε σινεμά.

Μία δωρεάν εναλλακτική για τους κινηματογραφόφιλους είναι να παρακολουθήσουν ταινίες κλασσικού, παιδικού, σύγχρονου και μεταμοντέρνου κινηματογράφου σε διάφορα σινεμά της Αθήνας. Μια προσεκτική ματιά εδώ θα σας ενημερώσει πλήρως για το πρόγραμμα των προβολών, τα αντίστοιχα σινεμά, τις ώρες και τις ημερομηνίες των προβολών. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη. Καλή θέαση λοιπόν. Α, στο παραπάνω site θα βρείτε και δωρεάν εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρα, μουσικές παραστάσεις και άλλα πολλά.

6. Αυστηρά για βιβλιοφάγους

Ομάδες ανθρώπων έρχονται σε επαφή, περίπου μία φορά το μήνα ή και περισσότερες, και συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Συνήθως αποτελείται από μια παρέα/ομάδα με κοινό παρονομαστή την ανάγνωση και τη συζήτηση. Σκοπός είναι η καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα και ένας εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας. Μπορείτε να ασχοληθείτε με διάφορα λογοτεχνικά είδη, να ψάξετε που λειτουργεί η πιο κοντινή σας λέσχη ανάγνωσης ή πώς να φτιάξετε τη δική σας. Η έρευνά σας θα μπορούσε να ξεκινήσει από εδώ

7. Όλα για ένα τανγκό

Αν είστε τανγκόφιλος, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μιλόνγκα του Δρόμου, που βρίσκεται στο τέλος της Ερμού κάθε Δευτέρα από τις 11:00 μ.μ έως τις 3:00 π.μ, και να χορέψετε δωρεάν μέχρι να λιώσουν τα παπούτσια σας. Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε, μπορείτε να καθίσετε στο γκαζόν και να απολαύσετε τους τανγκέρους χορευτές γύρω σας.

* Η φωτογραφία είναι από την Ομάδα Κρουστών του Πολυτεχνείου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ