Αρχειο

Η Ρούλα Πατεράκη παραδίδει μαθήματα υποκριτικής

 Στην Καλών Τεχνών μαζί με τον Ηρακλή Λογοθέτη

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69060-139107.jpg

Πριν φύγει για την Επίδαυρο όπου θα παρουσιάσει «Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α’)» βασισμένο στην ιστορία του Θουκυδίδη για τον Πελοποννησιακό πόλεμο, η Ρούλα Πατεράκη κάνει μία στάση στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια θεάτρου σε συνεργασία με τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.

Θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι σεμιναρίων οι οποίοι θα διδάσκονται παράλληλα:

Πρώτος κύκλος: Η ανάγνωση του κειμένου

Σύλληψη της γενικής ατμόσφαιρας του έργου. Από την εντύπωση στη σημασία. Ανάπτυξη της πλοκής και τα κλειδιά των κεντρικών της μοτίβων. Προσδιορισμός του ιστορικού πλαισίου. Ιχνηλασία των κινήτρων που ωθούν τους ήρωες στη δράση. Ιδιαιτερότητες της διαλογικής τεχνικής. Ανάδειξη του κειμένου σε ζώσα μορφή. Οι κίνδυνοι της λανθασμένης ανάγνωσης. Από τη συγγραφική πρόθεση στο παραστάσιμο αποτέλεσμα. Η σκοπιά του θεατή: από τη νοηματική πρόσληψη του έργου στην αισθητική απόλαυση της παράστασης

Διδάσκει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης

Δεύτερος κύκλος: Επί σκηνής

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί του. Συγκρότηση του θιάσου και ανάπτυξη δεσμών εμπιστοσύνης. Διαδραστική σχέση κειμένου και σκηνοθεσίας και διδασκαλία βασικών υποκριτικών κανόνων. Η προσπέλαση στο ρόλο και ο υποκριτικός ορίζοντας. Η σκηνοθετική μέθοδος και οι αποδέκτες της. Παραστασιακοί άξονες της σκηνοθεσίας, ένδυση, εικαστικό περιβάλλον και λειτουργία του φωτός επί σκηνής. Κυρίαρχα θεατρικά ρεύματα του 20ου αιώνα (ρεαλισμός, συμβολισμός, νατουραλισμός). Σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας σκηνής. Από τον Ίψεν και τον Στρίντμπεργκ στη Σάρα Κέιν.

Διδάσκει η Ρούλα Πατεράκη.

Info:

31/5-28-6 κάθε Σαβ. & Κυρ. 11:00-15:00 Αίθουσα Πρεβελάκη, Κεντρικό Κτήριο ΑΣΚΤ, Πατησίων 42

Το κόστος συμμετοχής είναι 230 ευρώ κατ’ άτομο. Η εγγραφή ισχύει με την καταβολή διδάκτρων. Θα εξεταστούν προς εισαγωγή υποψήφιοι με 50% έκπτωση στα δίδακτρα με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, αυτό προϋποθέτει κατάθεση αιτήματος με σχετικά δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητα ΑΜΕΑ) .

Παρέχεται επίσης μία υποτροφία ταλέντου με κατάθεση σχετικού φακέλου (βιογραφικό, συστατικές επιστολές, δείγμα έργου).

Για πληροφορίες, εγγραφές: 210 3897159

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ