Αρχειο

«Πρόγευμα» στο Αλατζά Ιμαρέτ; Why not!

Γνωρίζουμε τη Θεσσαλονίκη

114862-643453.jpg
Μαρία - Άννα Τανάγια
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67471-136049.jpg

Είναι παλαβιάρηδες. Και αμετανόητα ρομαντικοί. Εδώ και τρία περίπου χρόνια «εφορμούν» σε δημόσιους υπαίθριους χώρους της Θεσσαλονίκης, πάντα με μια νέα «δονκιχωτική» low (ή no) budget ιδέα που μας «συστήνει» την πόλη μέσα από τα μάτια τους. Αυτή τη φορά έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι πρέπει να «ζούμε τα μνημεία» και υποδέχονται την άνοιξη στο Αλατζά Ιμαρέτ με προβολή της ταινίας «Breakfast at Tiffany’s», πολλή μουσική και ακόμα περισσότερο χρώμα. Η Δέσποινα Πολυχρονίδου, εκ των ιδρυτικών στελεχών των Why Not, απαντά σε πέντε ερωτήσεις.

n

Νέος κύκλος δράσεων με τίτλο «Ζούμε τα μνημεία». Θυμήσου τη μέρα που ήρθε η έμπνευση για τη συγκεκριμένη δράση. Πριν από δύο μήνες μπήκαμε στο Αλατζά Ιμαρέτ και σκεφτήκαμε πως είναι ένα πανέμορφο μνημείο, το οποίο όμως μέχρι τότε δεν είχαμε δει ποτέ εκ των έσω. Όπως και τόσα πράγματα στην πόλη από τα οποία περνάμε μπροστά τους και δεν σηκώνουμε καν το βλέμμα μας για να τα δούμε, ούτε κάνουμε ένα παραπάνω βήμα για να γνωρίσουμε το εσωτερικό τους. Έτσι, αφού έχουμε σεργιανίσει όλα τα πάρκα και τις πλατείες, είπαμε πως πρέπει να δημιουργήσουμε νέο περιβάλλον για τις δράσεις μας. Και τι καλύτερο από το να γεμίσουμε με ήχους και εικόνες τα μνημεία της πόλης;

Τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση όταν επισκέφθηκες πρώτη φορά το Αλατζά Ιμαρέτ; Οι θόλοι του είναι μοναδικοί - διασώζονται κάποια κομμάτια του που τα χρώματά του είναι ακόμα εμφανή.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ατάκα από την ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις»; «Life's a fact, people do fall in love, people do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness».

Πρότεινέ μας την αγαπημένη σου διαδρομή από το κέντρο με προορισμό το Αλατζά Ιμαρέτ (για να κάνουμε μια σαββατιάτικη βόλτα πριν έρθουμε). Ξεκινήστε από την Kαμάρα και ανεβείτε έως τη Ροτόντα. Μπείτε οπωσδήποτε στην αυλή της, είναι πανέμορφη. Κάντε μια βόλτα στην περιοχή – έχει πολλά μαγαζάκια, συνοικιακά: παλαιοβιβλιοπωλεία, φοιτητικά καφέ, καταστήματα με μπαχαρικά, φούρνους και εστιατόρια. Συνεχίστε στην περιοχή ανεβαίνοντας στην Ολύμπου έως την Ιασωνίδου. Από εκεί ανεβείτε προς τα πάνω και θα δείτε το Αλατζά Ιμαρέτ στην Κασσάνδρου!

Η προβολή της ταινίας αρχίζει στις 21.00. Θέλεις να έρθουμε από τις 19.00. Τι θα κάνουμε δύο ώρες; Θα δείτε πολλές και μικρές δράσεις, έξτρα προβολές και φυσικά... θα πιάσετε θέση!

n

Info

Άνοιξη στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91)

Πότε: Σάββατο 10 Μαΐου

Έναρξη προβολής: 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν από τις 19.00

Η είσοδος όπως πάντα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Κάνε join και στο διαδικτυακό event 

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ