Αρχειο

Σε ψηφοφορία στη σύνοδο της ολομέλειας του ΕΚ η υποψηφιότητα Λαγκάρντ για την ΕΚΤ

Το ΕΚ αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη, φέρνοντάς τη έτσι ένα βήμα πιο κοντά στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
266697.jpg
© INTIME NEWS

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει πιθανότατα την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Το ΕΚ αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, φέρνοντάς τη έτσι ένα βήμα πιο κοντά στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ. Πριν τη μυστική ψηφοφορία, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στη σύνοδο της ολομέλειας στην οποία θα συζητηθεί επίσης το όνομα της πρώην Διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ έχει ήδη στηρίξει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ έπειτα από τη σχετική ακρόαση την περασμένη εβδομάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μάριο Ντράγκι.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωμοδοτεί για την καταλληλότητα ή μη των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, ενώ για την τελική απόφαση υπεύθυνο είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ