Αρχειο

Όλα όσα ήθελες να μάθεις για τον Παρασκευά

Ποιος είναι τέλος πάντων;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 460
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55104-120851.jpg

Η πρώτη δουλειά που κάνατε στην Αθήνα; 1981. Τραγουδάω στη «Νεράιδα» μαζί με τους Μαρινέλλα, Δάκη, Μπέσσυ Αργυράκη, Ηλία Κλωναρίδη και Σόφη Ζαννίνου. Τελευταίο όνομα στη μαρκίζα φυσικά. Στην αφίσα, να φανταστείτε, δεν είχε καν φωτογραφία μου. Άλλες εποχές… Τις λησμονώ πού και πού… Αλλά κάθε εποχή έχει τη χάρη της! Τραγούδησα για άλλα δύο χρόνια με διάφορα σχήματα και μετά με κέρδισε το ρεπορτάζ! Το τραγούδι βέβαια παραμένει η ερωμένη μου.

Το πρώτο μέρος που μείνατε στην Αθήνα; Στο ξενοδοχείο Χίλτον… Ήμουν 17 χρονών και είχα γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη μια Αμερικάνα αρκετά μεγαλύτερή μου… Την ερωτεύτηκα και την ακολούθησα στην Αθήνα… Ε, αυτή ήταν κάπως πλούσια και έμενε στο Χίλτον. Έμεινα μαζί της εκεί 3 μήνες. Μετά αυτή επέστρεψε στην Αμερική κι εγώ γύρισα πίσω στη Θεσσαλονίκη. Ξανακατέβηκα οριστικά στην Αθήνα μετά από ένα χρόνο, φοιτητής πια στη Νομική.

Σήμερα πού μένετε; Ένας καλός λόγος για να γίνουμε γείτονες; Στο Διόνυσο. Η θερμαινόμενη πισίνα μου με θέα την Αθήνα φυσικά!

Η αγαπημένη σας ώρα στην Αθήνα; 5 το πρωί. Οδηγώ στην άδεια πόλη με προορισμό το κανάλι. Έχω κάνει μισή ώρα γυμναστική κι έχω φάει ένα πλούσιο πρωινό. Ακούω ράδιο και στα φανάρια χαζεύω τους περαστικούς. Είμαι ήρεμος. Κι η Αθήνα το ίδιο. Η μέρα ξεκινάει και όλα μπορούν να συμβούν!

Ένας Αθηναίος που έχετε απωθημένο να καλέσετε στο «Καλημέρα με τον Αντώνη»; Μα ο Γιώργος Παπαδάκης φυσικά! Εκπέμπουμε την ίδια ώρα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να έρθει στην εκπομπή μου και δεν μπορώ να πάω στη δική του.

Ένα ιδιαίτερο μέρος στην Αθήνα απ’ όπου θα θέλατε να βγει ζωντανά η εκπομπή; Αχ, μ’ αρέσουν τόσο πολύ τα γυρίσματα εκτός στούντιο! Όταν λοιπόν τυχαίνει καμιά φορά να βγαίνουμε εκτός στούντιο, νιώθω σαν να έχουμε πάει εκδρομή! Για καθαρά συναισθηματικούς λόγους θα ήθελα να κάνω μια εκπομπή από το κτίριο του Χημικού, όπου και ξεκίνησε να λειτουργεί ο ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών το ’73. Ήμουν παρών και αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με το μέσο. Σαν εκεί να μου φυτεύτηκε ο σπόρος… Ένας σπόρος που θα άνθιζε 10 χρόνια μετά!

Το αγαπημένο σας εστιατόριο στην πόλη; Το «Funky Gourmet» στον Κεραμεικό χωρίς δεύτερη σκέψη… Είμαι φαν της μοριακής γαστρονομίας! Παίρνω πάντα το μεγάλο μενού με τα 14 πιάτα - μπουκιές και απολαμβάνω σούπα σοκολάτας και καπνιστό παγωτό σάντουιτς. Είμαι γλυκατζής, βλέπετε.

Αν ήμουν δήμαρχος... Κάθε φορά που είναι να γίνουν δημοτικές εκλογές μου προτείνουν να βάλω υποψηφιότητα. Μου έχουν προτείνει σχεδόν όλα τα κόμματα. Από το πιο δεξιό ως το πιο αριστερό! Αρνούμαι πάντα γιατί νομίζω δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη δημοσιογραφία! Όμως είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σ’ αυτή την πόλη. Νομίζω θα ξεκινούσα με το φωτισμό της. Θέλω να δω την Αθήνα φωταγωγημένη, λαμπερή σταρ όπως της αξίζει! Αρχόντισσα κυρά, ξελογιάστρα χρυσή που έλεγε και η αείμνηστη Βλαχοπούλου. Athens by night!

Τι σας λένε όταν σας αναγνωρίζουν στο δρόμο; Βας-Βας-Βας ο Παρασκευάς. Γεια σου ρε Παρασκευά. Παρασκευά προχώρα σε θέλει όλη η χώρα. Παρασκευά ζούμε για να σ’ ακούμε… και άλλα τέτοια χαριτωμένα!

Ο μεγαλύτερος αθηναϊκός φόβος σας; Να περπατάω στους δρόμους της πόλης και να μην με αναγνωρίζει κανείς.

Ο Αθηναίος ηθοποιός που θα θέλατε να σας υποδυθεί και ο Αθηναίος σκηνοθέτης που θα θέλατε να σκηνοθετήσει τη βιογραφία σας; Από ηθοποιούς, ο Χρήστος Στέργιογλου -γιατί νομίζω πως μου μοιάζει- και από σκηνοθέτες, επειδή αγαπώ πολύ τις γυναίκες, θα διαλέξω μια γυναίκα, την Ελίνα Ψύκου.

Ο Α. Π. κλείνει φέτος 25 χρόνια ως οικοδεσπότης της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής «Καλημέρα με τον Αντώνη», ενώ πρόσφατα τραγούδησε τη νέα επιτυχία των Felizol & The Boy «Me olvide de vivir», μια διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Julio Iglesias. Μπορείτε να τον βρείτε στο fb στο https://www.facebook.com/AntonisParaskevas.TV και στο twitter στο https://twitter.com/ReturnAntonisP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ