Αρχειο

Συνελήφθησαν 4 δραπέτες των φυλακών Τιράνων

Αναζητούνται ακόμη τρεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54810-110750.jpg

Συνελήφθησαν τέσσερις από τους επτά επικίνδυνους ισοβίτες Αλβανούς κρατούμενους που δραπέτευσαν το βράδυ του Σαββάτου από τη φυλακή Ντρένοβα που βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νότια των Τιράνων.

«Οι κρατούμενοι, όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για φόνους, είναι οπλισμένοι», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Αλβανική αστυνομία, που χαρακτηρίζει τους δραπέτες «επικίνδυνους». Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραπετών συνεχίζεται ενώ η Αλβανική αστυνομία δίνει αμοιβή 5.000 ευρώ σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους δραπέτες. Για την απόδραση έχουν ενημερωθεί και οι αρχές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, οι δραπέτες κατάφεραν να αποδράσουν αφοπλίζοντας τους φρουρούς των φυλακών. Η νύχτα και οι κακές καιρικές συνθήκες διευκόλυναν τη διαφυγή τους. Οι συνθήκες απόδρασής τους διερευνώνται.

Στη φυλακή Ντρένοβα φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι. Στην Αλβανία λειτουργούν συνολικά 22 σωφρονιστικά ιδρύματα, στα οποία εκτίουν ποινές 4.537 έγκλειστοι.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ