Αρχειο

Δεν θέλουν τον δολοφόνο του Φύσσα

Οι υπόλοιποι κρατούμενοι του Κορυδαλλού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49601-101805.jpg

Τους ηθικούς και πάσης φύσεως συνεργούς της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα αναζητά πλέον η Δικαιοσύνη. Η ανακρίτρια μέσω της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του δράστη περιμένει να μιλήσει το κινητό του τηλέφωνο και να αποκαλύψει στις Αρχές τα πρόσωπα που έδωσαν την «εντολή θανάτου».

Η οικογένεια του θύματος μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της θα δηλώσει σήμερα παράσταση πολιτικής αγωγής με μοναδικό αίτημα την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και όσων όπλισαν το χέρι του.

Ο Γ. Ρουπακιάς μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Η βαρύτητα της αξιόποινης πράξης του και ο τρόπος τέλεσης του εγκλήματος δεν άφηναν κανένα περιθώριο για την ποινική μεταχείρισή του.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα παραμένει στην Ασφάλεια, καθώς όταν έγινε γνωστή η επικείμενη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού οι κρατούμενοι αντέδρασαν έντονα αρνούμενοι να τον δεχθούν ανάμεσά τους. Έτσι, τώρα αναζητείται άλλη φυλακή για τη μεταγωγή και την κράτησή του.

«Η σχέση μου με τη Χρυσή Αυγή είναι χαλαρή. Πηγαίνω πού και πού και παρακολουθώ ομιλίες βουλευτών ή διάφορες εκδηλώσεις. Μία φορά βοήθησα σε διανομή τροφίμων. Δεν έχω έμμισθη σχέση με τη Χρυσή Αυγή», ισχυρίστηκε ο Γ. Ρουπακιάς.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, προκύπτει πως κάθε άλλο παρά... περαστικός ήταν από τη Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, αποτυπώνεται η παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις της, ενώ και η σύζυγός του φέρεται ότι εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος.

Στο κενό έπεσε και η υπερασπιστική προσπάθεια του δράστη να πείσει ότι βρισκόταν σε άμυνα. «Λίγο πριν μπω στο αυτοκίνητό μου, μου επιτέθηκε πισώπλατα μία ομάδα γύρω στα 6 με 8 άτομα. Πήρα το μαχαίρι που είχα στο αυτοκίνητο για να αμυνθώ. Το θύμα δεν το γνώριζα. Δεν είναι αλήθεια ότι ήταν στοχοποιημένος», υποστήριξε.

Στον αντίποδα αυτών των ισχυρισμών, δικαστικές πηγές αντιτείνουν ότι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη ο δράστης ήταν «καθαρή» και δεν έδειξε κανένα τραύμα που να δικαιολογεί ότι υπήρξε ο ίδιος θύμα επίθεσης. Επιπλέον, κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνει το σενάριό του περί άμυνας.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ